Politiet lagde fælde i skudsag

Palæstinenseren, der er tiltalt for skyderi i Rosengårdscentret, blev aflyttet, når han fik besøg.
Foto: Brian Karmark

Politiet lagde fælde i skudsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Palæstinenser, der er tiltalt for skyderi i Rosengårdcentret, fik ophævet brev og besøgskontrol. Til gengæld aflyttede politiet ham, når han fik besøg i arresten

Odense: Da politiet efterforskede sagen om nedskydningen af to israelere i Rosengårdcentret nytårsaftensdag 2008, havde man fået et anonymt tip om, at der muligvis stod flere end blot en 28-årig palæstinenser bag skudepisoden.

Og det fik politiet til at tage utraditionelle metoder i brug.

- Pludselig fik min klient ophævet sin brev- og besøgskontrol, og samtidig bad man Retten i Odense om at give tilladelse til at aflytte ham i besøgsværelset i arresten, sagde forsvarsadvokat Bjørn Elmquist, der af egen drift fortalte om politiets metoder i efterforskningen, da straffesagen mod hans 28-årig palæstinenser klient i går blev indledt ved et nævningeting i Retten i Odense.

Men selv om politiet med dets listige fælde håbede, at den 28-årige uforvarende ville angive sine medgerningsmænd på et for ham sikkert sted, så klappede fælden aldrig.

Ifølge Bjørn Elmquist fordi tippet simpelthen ikke havde noget på sig.

- Der har aldrig været andre indblandet, og det fandt politiet da også ud af til sidst.

Det eneste politiet fik ud af at aflytte besøgsrummet i arresten i Svendborg, var en samtale mellem den 28-årige og hans far, hvor de talte om, hvordan alle israelere inderst inde var soldater, der var klar til at gribe til våben, så snart deres land ringede.

Under afhøringen af den 28-årige i retten erkendte han, at det delvist var vrede over Israels krig mod palæstinenserne i Gaza, der fik ham til at skyde efter israelerne.

Politiet lagde fælde i skudsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce