Politiet har talt: Der kommer ingen lysreklame på Odense Idrætspark

Administrerende direktør i Odense Håndbold, Mark Jespersen, ærgrer sig over kommunens afslag. Foto: Louise Koustrup

Politiet har talt: Der kommer ingen lysreklame på Odense Idrætspark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

By- og Kulturforvaltningen har besluttet, at Odense Håndbold ikke må sætte en lysreklame op på Odense Idrætspark. Det sker, efter Fyns Politi vurderer, at reklamen vil være farlig for trafikken. Odense Håndbold kæmper dog videre.

Der kommer ingen lysreklame på taget af Odense Idrætspark i Bolbro.

By- og Kulturforvaltningen har nemlig besluttet, at den cirka 30 kvadratmeter store LED-skærm, som Odense Håndbold har haft planer om at placere over hovedindgangen til Odense Idrætspark, ikke må sættes op. Det sker efter et høringssvar fra Fyns Politi, der vurderer, at lysreklamen vil forstyrre trafiksikkerheden på Højstrupvej og Møllemarksvej ud for stadion.

- Skiftende kommercielle budskaber, der formidles til trafikanterne via LED-tavler, har til formål at tiltrække trafikanternes opmærksomhed, skriver Fyns Politi i deres høringssvar og fortsætter:

- Trafiksikkerhedsmæssigt er det ikke forsvarligt på et trafikeret vejkryds at aflede trafikanternes opmærksomhed fra trafikken.

Allerede i efteråret skabte den mulige reklame stor debat i Bolbro. Ved en partshøring udtrykte flere beboere nær stadion stor bekymring for, at lysreklamen ville give gener for naboerne. Men det er først efter politiets høringssvar, at forvaltningen nu endeligt afviser, at reklamen må sættes op.

Giver ikke op

I september sidste år ansøgte Odense Håndbold kommunen om tilladelse til at sætte LED-skærmen op i første sals højde på taget af Odense Idrætspark. Lysreklamen skulle være med til at øge opmærksomheden på klubben, der spiller sine hjemmekampe på Odense Idrætspark. Derfor ærgrer forvaltningens afslag Mark Jespersen, der er administrerende direktør i Odense Håndbold.

- Det er da frustrerende, og vi føler lidt, at vi bliver sat i bås med lignende skiltninger andre steder i byen. Det er åbenbart for underholdende med en LED-skærm, siger han.

Selvom flere naboer til Odense Idrætspark har vist frustration over reklameplanerne, og til trods for at politiet nu afviser, at den må sætte op, fordi den vil være til fare for trafikken, har Odense Håndbold dog ikke planer om at stoppe kampen for sin lysreklame her.

- Vi skal have gjort Odense Idrætshal mere spændende. Det er fine forhold, vi har, men hallen er nu alligevel lidt en kold betonklods. Hvis vi skal skabe noget opmærksomhed, må det altså godt være lidt mere pompøst end nu. Og der tænker vi, at en skærm kan være med til at gøre det mere interessant, fortæller Mark Jespersen.

- Nu går vi derfor i tænkeboks i en uges tid. Men jeg er ikke sikker på, at vi vil parkere planerne her, fortsætter han.

I den oprindelige ansøgning fremgik det, at Odense Håndbold ville bruge skærmen til at vise reklamer og annoncere kommende arrangementer i idrætshallen.

LED-skærmen skulle være tændt fra klokken syv om morgenen til klokken 23 om aftenen.

Glade naboer

Hos Ejerforeningen Højstrupvangen har By- og Kulturforvaltningens beslutning dog skabt glæde.

- Det er meget glædeligt, at lysreklamen ikke bliver til noget, og det var godt, at vi fik problemet belyst, siger Knud Dantzer Hansen, der er formand for Ejerforeningen Højstrupvangen, og som samtidig ejer 40 boliger i området.

- Hvis de havde fået lov at hænge reklamen op, var vores frygt, at det ville skabe præcedens for, at de andre sportsinstitutioner i Odense Idrætspark ville gøre det samme, siger han.

- Og samtidig frygtede jeg, at det ville få betydning for dem, jeg repræsenterer. Hvis man sidder inde i de huse, så sidder man og kan se direkte over mod lyset.

By- og Kulturforvaltningens beslutning om, at LED-skærmen ikke må sættes op, er endelig, og politikerne i udvalget skal derfor ikke drøfte sagen.

Politiet har talt: Der kommer ingen lysreklame på Odense Idrætspark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce