Politiet er velkommen på Arto

Endnu har politiet ikke fået respons på dette indlæg på Arto. Men man håber, at de unge kan komme med afgørende tip i sagen.

Politiet er velkommen på Arto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkene bag ungdomsnetværk på internettet er glade for, at Fyns Politi bruger siden til efterforskning af brand

ODENSE: I torsdags bad politiet for første gang nogensinde de unge på hjemmesiden Arto om hjælp i en straffesag.

Det er Fyns Politi i Odense, som nu har lagt et indlæg ind på det populære netværk på internettet, hvor mere end en halv million brugere har oprettet en profil.

"Hjælp politiet i Odense - Brand på Tingløkkeskolen", hedder overskriften, og her bliver de unge opfordret til at kontakte politiassistent Michael Lichtenstein, hvis de har informationer om, hvem der står bag en brand, som hærgede store dele af skolefritidsordningen på Tingløkkeskolen midt i juli.

Arto: politi på forsiden

Anne Lødhe Rask er presseansvarlig for Arto. Hun er glad for at samarbejde med politiet, og vil gerne sætte mere fokus på politiets efterlysninger, hvis det er nødvendigt.

- Hvis politiet kontaktede os i forvejen, så kunne vi lægge noget på forsiden, hvor de unge får øje på det med det samme, siger Anne Lødhe Rask.

Hun er ikke afvisende overfor, at politiet i fremtiden kan få sit eget link på for- siden af Arto, hvor efterforskerne kan bede de unge om hjælp.

- Men det er vigtigt, at det er de unge selv, som tager kontakt til politiet. Hvis politifolkene begynder at kontakte de unge direkte på Arto, for at høre om den enkelte ved noget, så er det ikke en god idé.

Politiet har ifølge Anne Lødhe Rask aldrig tidligere brugt Arto til at efterforske konkrete sager, men der er både politibetjente og SSP-konsulenter på netværket.

Her holder de sig i kontakt med de unge i nærområdet. En af betjentene kalder sig Torben Betjent og arbejder på Bornholm.

Anonymt på Arto

- Rigtig mange unge skriver til mig. Som regel er det anonymt, så hverken foræl-dre eller andre ved, at de kontakter mig. Det giver mig et utrolig godt indblik i, hvad der rører sig blandt de unge, siger Torben Kofoed-Nielsen.

De mange henvendelser har aldrig ført til opklaring af sager, men det er heller ikke formålet med betjentens profil.

Politiet er velkommen på Arto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce