20-årig mand blev natten til søndag presset til at hæve penge til en gruppe 'somaliere', der i bytte overførte penge fra en stjålen Mobilepay-konto.

Fyns Politi arbejder i disse uger på at finde frem til en gruppe på fire-fem personer, der af vidner beskrives som 'unge somaliere'.

De får folk i byen til at hæve penge til dem i bytte for et overført beløb på Mobilepay. Den konto, de bruger til at overføre beløbbet, er dog ikke deres egen, fortæller vagtchef Torben Jakobsen fra Fyns Politi.

Kl. 02.24 natten til søndag skete det igen på Vestergade i Odense.

Her blev en 20-årig mand passet op af gruppen og bedt om at hæve 5000 kroner. Gruppen overfører 5000 kroner til ham via Mobilepay.

Omtrent samtidig kører der en patruljevogn forbi, og gruppen stikker af.

- Den unge mand fortæller, at han følte sig presset til at hæve pengene til dem. Sådan har det ikke været i alle tilfælde. Nogle gange udnytter de bare, at folk er fulde og måske lidt godtroende, fortæller vagtchefen.

Under alle omstændigheder vil Fyns Politi meget gerne finde frem til den pågældende gruppe, da de gør sig skyldige i adskillige lovovertrædelser.

Kontakt politiet på 114, hvis du har oplysninger i sagen.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
24
Røveri og bedrageri i nattelivet: Flere unge passet op af stor gruppe

Røveri og bedrageri i nattelivet: Flere unge passet op af stor gruppe