Politi uden problemer ved det royale besøg


Politi uden problemer ved det royale besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONTAKT: Særligt ønske om tæt kontakt med folk
ODENSE:Politiinspektør Johnny Schou var i går tilfreds, da han kunne evaluere Odense Politis indsats ved kronprinsparrets besøg.

- Vi er tilfredse med forløbet. De ønskede at komme tæt på folk, og den nærhed mener vi lykkedes. Det er kun nogle småting, der måske skulle have været anderledes, siger Johnny Schou, der i går evaluerede i halvanden time med resten af politiledelsen under arrangementet.

Det var et specifikt ønske fra hoffet, at sikkerhedsopbudet skulle levne plads til at komme helt tæt på folk.

- Hoffet havde specifikt afvist et større politiopbud, for eksempel i Vollsmose, hvor man ønskede at det var befolkningen og parret, der skulle være i fokus og ikke en masse kampklædte betjente, så det rettede vi os naturligvis efter og lagde et niveau, der passede til det, siger Johnny Schou.

Få utilfredse

Politiet vurderede i øvrigt, at trusselsni- veauet mod parret var særdeles lav.

- Vi har i dagene op til forsøgt at fornemme stemningen forud for besøget, og det gav os ingen grund til nogen særlig bekymring, siger Johnny Schou.

De eneste, der ytrede utilfredshed med besøget, var nogle ukendte mennesker, der opsatte plakater med påskriften "Luk Kongehuset" flere steder i byen.

Selv om kronprinsparret havde bedt om at komme helt tæt på folk, så var der også lavet steder på ruten, hvor de havde mulighed for blot at vinke og så ellers gå videre. Men også her ville parret hilse, give hånd og tage imod blomster.

-Vi har talt med folkene fra PET og de har heller ikke set noget lignende før. Det er en anden norm med langt større vægt på nærhed end tidligere, siger Johnny Schou.

Omkring 100 betjente fra politiet i Odense, Assens, Middelfart, Nyborg, PET og Rigspolitiets Færdselsafdeling arbejdede med bevogtningen ved onsdagens besøg. Dertil kom hjemmeværnet, der sørgede for at regulere trafikken.

Politi uden problemer ved det royale besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce