Polak åbner sushi-restaurant i Odense: - Jeg er ved at være lidt nervøs

I køkkenet får Jacek Lubinski (tv) hjælp af Grzegorz Rutkowski, som også har flere års erfaring som sushikok. Foto: Martin E. Seymour

Polak åbner sushi-restaurant i Odense: - Jeg er ved at være lidt nervøs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

33-årig polak med 12 års erfaring som sushikok åbner ny sushi-restaurant i Pantheonsgade i Odense.

33-årige Jacek Lubinski ligner en mand, der kunne bruge bare lidt mere tid. Om få dage skal hans sushirestaurant være klar til at modtage de første gæster. Plastik er hængt op for ruderne, så nysgerrige forbipasserende ikke kan se, hvad der sker indenfor. For her er der stadig er et hav af ting, som skal ordnes, inden den store åbning om kort tid.

Restauranten hedder Koi - opkaldt efter den japanske karpe - og ligger i Pantheonsgade, der hvor den lille veganske Café Venchi lå, indtil den lukkede 4. december sidste år. Jacek Lubinski har været i gang med at forvandle stedet i nogle måneder, men har oplevet en del forsinkelser. Blandt andet mangler han stadig at få alkoholbevillingen på plads.

- Det har været lidt sværere at få en alkoholbevilling, end jeg havde regnet med, men det kommer nok. Jeg må indrømme, at jeg er ved at være lidt nervøs. Men sådan er det sikkert altid, når man tager hul på sin drøm og skal til at åbne sin første restaurant, siger han og tager plads i en af de mørke læderstole, der er en del af indretningen.

Jacek Lubinski er fra Polen. Han kom til Danmark for fem år siden, da han fik mulighed for at arbejde som sushikok i Odense, og han kender derfor til de fleste andre sushisteder i byen. Han mener dog, han kan bidrage med noget nyt:

- De andre steder ligner meget hinanden. Jeg tror, der er en fire til fem steder i Odense nu, der kører med et buffetkoncept. Det er slet ikke mig. Professionelt er jeg opdraget til at levere den bedst mulige kvalitet. Både da jeg arbejdede med det franske køkken, og da jeg skiftede til det japanske. Det vil være udgangspunktet for min egen restaurant.

- Det er et stort pres med kone og barn. Jeg ved det bliver hårdt, men det skal nok gå. Det skal det jo. Jacek Lubinski, sushikok og restaurantejer.
Koi Sushi
Ny sushirestaurant, som åbner i løbet af uge 13

Adresse: Pantheonsgade 83

Åbningstider: 12.00-21.00 mandag til lørdag og 15.00-21.00 om søndagen.

Konen har stået for indretningen

Den lille restaurant kan have op til 22 gæster. En grafik af en stor japansk karpe pryder den ene væg. Fra loftet hænger smarte, muslingeskalagtige lamper af bambus. Interiøret er holdt i mørkt træ og sort. Et samuraisværd og små bonsailignende planter skal skabe den helt rigtige japanske stemning.

- Vi vil gerne skabe en rar og hyggelig atmosfære, der tager udgangspunkt i asiatisk kultur. Min kone har hjulpet mig med indretningen. Hun har et godt øje for den slags, siger Jacek Lubinski.

Han vil også nærme sig den japanske tradition, hvad maden angår.

- Der er noget unikt over den japanske kultur, som fascinerer mig. Vi skal naturligvis ikke skræmme folk væk, men vi kommer til at køre med nogle retter, man ikke kan få de andre steder her i byen, siger han og fortsætter:

- Vi vil stadig have laks og tun. Det skal man have på menuen, men vi kommer også til at køre med blæksprutte og traditionel japansk omelet, som vi laver fra bunden. Vi vil også tilberede sushi med hvid fisk, som kommer til at variere alt efter, hvad der er i sæson, siger Jacek Lubinski, der har indgået et samarbejde med en jysk fiskehandler.

Selv har Jacek ikke besøgt solens rige. Endnu.

- Det har altid været en drøm at komme til Japan. Håbet er, at jeg kan tjene penge nok på min restaurant, så jeg kan komme afsted på et tidspunkt. Men det er et dyrt land at besøge, siger han.

Der er dog stadig stykke vej, inden den drøm kan blive indfriet. Lige nu handler det om at komme godt fra start med den nye restaurant, som Jacek Lubinski har skudt hele sin opsparing ind i.

- Det er et stort pres med kone og barn. Jeg ved det bliver hårdt, men det skal nok gå. Det skal det jo, slår Jacek Lubinski fast.

Polak åbner sushi-restaurant i Odense: - Jeg er ved at være lidt nervøs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce