Pludselig krakelerer hverdagen

Modelfoto: Scanpix

Pludselig krakelerer hverdagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan ser et typisk forløb ud på Center for Seksuelt Misbrugte? Leder Camilla Carlsen Bechsgaard skitserer to sager, som viser spændvidden i målgruppen

Den velfungerende:

Kvinde, 37 år med hjemmeboende børn, mellemlang uddannelse og et arbejde.

Hun har fået en depression, stress eller oplever andre ting, som gør, at hun er klar over, at hun bliver nødt til at få bearbejdet oplevelser fra hendes ungdom. Men det er første gang, hun skal til at tale om, hvad der er sket.

Udfordringerne

Hun er velfungerende udadtil, men har problemer i sine relationer, venskaber og familieliv - problemer, som udspringer af krisen.

Forholdet til hendes mand er på mange måder præget af ubalance. Hun har ikke lyst til sex eller til at have nogen tæt på.

Hun har i det hele taget svært ved at mærke, hvornår hun skal sige ja og nej, fordi hendes krop er forstyrret. Derfor oplever hun også problemer i forhold til sine børn, og hvordan hun skal opdrage dem.

Behandlingen

Når hun har fået en tilknytning til sin terapeut, vil de begynde at se på kerneproblemet - det centrale traume. Hvad er der sket, og hvilke effekter har det?

Hun graver minder frem, hun har haft pakket væk i 30 år, og oplever, at det giver god mening at snakke om, hvad der er sket. Men hun får det også tiltagende dårligere på alle måder og må sygemeldes fra sit arbejde.

Hun får derfor tilbudt et kortere og mere koncentreret forløb med flere samtaler, og efter noget tid begynder hun at mærke en forskel. Hun udvikler sig.

For at bearbejde nogle af de ting, der belaster hende og giver symptomer på depression, tager hun et opgør med nogle ellers fastlåste familierelationer.

- Jeg har ikke lyst til at blive ved med at komme her, for jeg vil ikke være sammen med ham, der krænkede mig, siger hun og får dermed sat en ny grænse.

Efter behandlingen kan hun efter noget tid passe et arbejde igen og oplever, at hun får det bedre.

Pludselig krakelerer hverdagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce