Odense Kommune har redegjort for forløbet i forbindelse med den tredje voldsanmeldelse af en plejefamilie.

Odense Kommune har fredag afleveret den redegørelse, som børne- og socialminister Mai Mercado (K) bad om at få, da det i sidste uge kom frem, at en plejefamilie, der tidligere har været i kommunens søgelys, igen er blevet politianmeldt for vold mod et plejebarn.

I 2009 indgav den biologiske mor til flere af de anbragte børn en politianmeldelse om vold, og efter TV2 i 2013 havde bragt mobiloptagelser fra familiens villa, der viste, at plejemoren råbte, skreg og flåede i et dengang 12-årigt plejebarn på trappen i entréen, blev plejemoren anmeldt for vold. Hun blev året efter frifundet.

Tre af de fire søskende, som var anbragt hos plejefamilien, blev flyttet, mens den yngste dreng blev boende - efter aftale med hans biologiske mor.

Videoen fra 2013 (advarsel: stærke billeder)

I slutningen af december 2016 fik hun igen beskrivelser af vold og trusler mod den nu otteårige lillebror, og hun underrettede Odense Kommune. Der gik otte dage, før Odense Kommune reagerede ved at holde en såkaldt børnesamtale med drengen. Ifølge serviceloven skal kommunen inden for et døgn vurdere, om der er behov for at iværksætte akutte foranstaltninger.

Den nye politianmeldelse kom frem, da TV2 Fyn 1. marts fortalte, at Odense Kommune havde anmeldt plejeforældrene til politiet for vold. I anmeldelsen skrev kommunen blandt andet, at der er blevet brugt "helt uacceptable metoder for afstraffelse og opdragelse, og at børnene deraf er blevet svigtet, traumatiseret og har taget skade".

Det var på baggrund af politianmeldelsen, at Mai Mercado bad kommunen om at redegøre for sagens forløb. Det har ikke været muligt for Fyens.dk at få redegørelsen at se.

Børne- og Socialministeriet oplyser fredag eftermiddag til Fyens.dk, at ministeren skal have tid til at læse redegørelsen igennem, før hun vil kommentere den.

Rettelse: Vi skrev tidligere, at kommunen ifølge serviceloven skulle holde en børnesamtale i løbet af 24 timer efter en underretning. Det er ikke korrekt. Vi beklager fejlen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Fyens.dk og vinskribent for Fynske Medier.

Mere om emnet

Se alle
Efterforskning slut: Ingen sag mod plejefamilie

Efterforskning slut: Ingen sag mod plejefamilie

Pædagoger: Jo flere krav, jo bedre plejefamilier

Pædagoger: Jo flere krav, jo bedre plejefamilier

4
Plejefamiliesag: Redegørelse gør ikke minister helt tryg

Plejefamiliesag: Redegørelse gør ikke minister helt tryg