Planerne om et hotel på Thriges Gade lever videre

KPC får et halvt år ekstra til at sin indløse option på Thriges Gade-byggegrund. Bygge- og entreprenørfirmaet bygger i forvejen Odenses nye musik-, teater- og konferencehus Odeon på nabogrunden til Thomas B. Thriges Gade. Foto: John Fredy
Foto: John Fredy

Planerne om et hotel på Thriges Gade lever videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggefirmaet KPC får forlænget frist til at indløse købsoption på TBT-byggegrund

Odense: Planerne om at bygge et konferencehotel på den lukkede Thomas B. Thriges Gade får lov at leve videre.

For selv om firmaet bag projektet, KPC fra Herning, ikke kan indløse købsoptionen på byggegrunden inden den fastsatte tidsfrist den 31. januar, så får det en chance mere frem til sommer.

Det har styregruppen for Thomas B. Thriges Gade-byomdannelsen besluttet på et møde torsdag, oplyser projektchef Svend Heegaard.

Konkret har styregruppen, bestående af Odense Kommune og Realdania, sagt ja til at forlænge KPC's frist til efter sommerferien.

- Umiddelbart er der ikke nogen problemer i at udskyde netop denne option. Byggefelterne skal efter planen først bebygges fra slutningen af 2016, så den overordnede projektplan bliver ikke forsinket, oplyser Svend Heegaard i en mail og tilføjer:

- Samarbejdet med KPC er meget konstruktivt, og vi er i løbende dialog.

Mangler en hotelkæde

KPC-koncerndirektør Kurt Poulsen har tidligere forklaret til Fyens Stiftstidende, at det er en aftale med en hotelkæde til at drive hotellet, som endnu mangler af falde på plads, for at KPC kan sige endeligt "ja" til at købe den byggegrund på Thomas B. Thriges Gade, firmaet tegnede option på i 2013.

Avisen kunne torsdag eftermiddag overbringe ham nyheden om, at styregruppen har sagt ja til at forlænge fristen.

- Det er jeg selvfølgelig tilfreds med. Derudover har jeg ikke mere at sige nu, lyder hans kortfattede kommentar.

En ud af fem på plads

Ud af de i alt fem investorer, der i 2013 tegnede optioner på byggegrunde på Thriges Gade, er der med cirka to uger tilbage, inden tidsfristen udløber, én der har skrevet under på en endelig købskontrakt. Det er Togt Ejendomme, som opfører et 17 etager højt hus på den nordligste byggegrund ud mod Østre Stationsvej.

Mens KPC har meldt ud, at man ikke når at blive klar inden tidsfristen, har de tre øvrige investorer, 5E Byg, Arkitektgruppen og Bofællesskabet Thomas B. Thriges Gade, alle offentligt tilkendegivet, at de vil indgå bindende købsaftaler inden fristen udløber.

Det er dog ikke sket endnu, oplyser TBT-projektchef Svend Heegaard.

- Vi kommer med en udmelding omkring de øvrige optionstagere inden 31. januar, oplyser han.

Planerne om et hotel på Thriges Gade lever videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce