Boligminister Inger Støjberg godkender, at der skal skabes bedre veje til, fra og igennem Vollsmose. Visionen er, at stedet skal forvandles fra udsat boligområde til bidragende bydel, siger chefen for Vollsmose Sekretariatet.

Bedre infrastruktur skal gøre bydelen Vollsmose mere attraktiv og til en mere integreret del af Odense.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse, som boligministeriet har sendt ud i forbindelse med, at Inger Støjberg har godkendt, at Landsbyggefonden bevilliger 220 millioner kroner til det sociale boligområde i 5240 Odense NØ.

Pengene skal gå til en række fysiske tiltag og projekter i syv afdelinger i Vollsmose, der med sine 9.098 beboere er landet største ghetto, hedder det sig i pressemeddelelsen.

Planen er først og fremmest, at bydelen skal åbnes op, så det er muligt at færdes igennem Vollsmose og ikke kun udenom.

- Jeg håber, projekterne kan hjælpe Vollsmose på vej til at blive en mere attraktiv bydel, udtaler Inger Støjberg.

Det er boligorganisationerne Civica og Fyns almennyttige Boligselskab, der i samarbejde med Odense Kommune skal gennemføre ændringerne.

Mange års planlægning

Forude for ministerens godkendelse ligger mange års odenseanske bestræbelser. Op mod 10 år er blevet brug på at planlægge og søge godkendelser, fortæller Nanna Muusman, der er chef for Vollsmose Sekretariatet.

- Det er en sammenkogning af alt det, vi har gået og snakket om i de seneste mange år. Og det vi får nu er den sidste godkendelse i en lang godkendelsesproces, siger Nanna Muusman.

Ifølge sekretariatschefen er det vigtigt skridt, fordi det betyder, at boligorganisationerne og Odense Kommune nu gradvist kan begynde at realisere de mange års tanker og planlægning.

- Vi vil forvandle Vollsmose fra et udsat boligområde til en bidragende bydel, siger hun.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
4
Million-projekt: Støjberg besøger Vollsmose i aften

Million-projekt: Støjberg besøger Vollsmose i aften