Plaget afdeling i Odense Kommune får ny chef

- Økonomien er stram, men jeg tror på, vi til gavn for børnene, de unge og deres forældre kan få genetableret medarbejdernes tillid, stolthed og glæde over at arbejde i nogle komplekse og krævende funktionsområder, siger Morten Madsen, der kommer fra en stilling som vicedirektør for Familie, Unge og Uddannelse i Assens Kommune.
Foto: Odense Kommune

Plaget afdeling i Odense Kommune får ny chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en kaotisk periode i Odenses Familie- og Velfærdsafdeling, der endte med direktørens fratrædelse og fyring af flere chefer, har kommunen ansat en ny chef for afdelingen.

Familie- og Velfærdsafdelingen i Odense har fået ny chef. Morten Madsen skifter fra en stilling som vicedirektør i Assens Kommune, hvor han har været vicedirektør for afdelingen Familie, Unge og Uddannelse.

Som familie- og velfærdschef i Odense Kommune får Morten Madsen ansvaret for et budget på en halv milliard kroner og flere end 500 medarbejdere inden for børne- og ungerådgivning, sociale indsatser til børn og unge, specialpædagogisk rådgivning, ergo- og fysioterapi, sprogindsatser og tandpleje.

Han får også ansvaret for at genrejse Familie- og Velfærdsafdelingen efter den ballade, som afdelingen var igennem sidste år, da det kom frem, at ledelsen af afdelingen havde bedt socialrådgiverne om at lukke 20 procent af sagerne med udsatte børn og unge - angiveligt for at spare penge.

Den sag endte med direktør Peter Pietras blev bedt om at forlade sin stilling, og yderligere to chefer fratrådte, mens en tredje fik en advarsel. De to fyrede chefer fik i alt 1,3 millioner kroner med sig ved deres fratrædelse, mens Peter Pietras fik 4,5 millioner kroner.

Direktør: Han skal genskabe tilliden

- Morten Madsen skal med sin indsigt og tydelige kommunikation genskabe tillid og arbejdsglæde i Familie- og Velfærdsafdelingen. Det er der brug for, når familierne skal have den støtte, de har behov for, siger den nyligt udnævnte direktør for Odense Børn- og Ungeforvaltning Poul Anthoniussen i en pressemeddelelse - med henvisning til den kaotiske periode, afdelingen har været igennem.

- Mortens baggrund og erfaringer er præcis, hvad Børn- og Ungeforvaltningen har behov for. Han har både specifik indsigt i området og en bred ledelseserfaring. Der er ingen tvivl om, at han på grund af sine kompetencer bliver en respekteret chef, hvilket også er nødvendigt, siger Poul Anthoniussen.

- Økonomien er stram

Morten Madsen, som bor i Tarup i Odense, blev uddannet som socialrådgiver for 30 år siden og har siden mest arbejdet med udsatte børn og unge som sagsbehandler, leder eller chef.

- Han er en person med meget stor integritet. Han har en lang erfaring som chef på området, som han kender ned i detaljen fra sit eget arbejdsliv, siger børn- og ungerådmand i Odense Susanne Crawley Larsen (R).

Morten Madsen er klar over, at det økonomiske pres, som afdelingen har været under, ikke er forsvundet:

- Økonomien er stram, men jeg tror på, at vi til gavn for børnene, de unge og deres forældre kan få genetableret medarbejdernes tillid, stolthed og glæde over at arbejde i nogle komplekse og krævende funktionsområder, siger han.

Plaget afdeling i Odense Kommune får ny chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce