Plads til 440 medarbejdere: Her kan Miljøstyrelsen få adresse i Odense

Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) havde en styrelse og 440 arbejdspladser med, da han onsdag besøgte Odense og borgmester Peter Rahbæk Juel (S). Miljøstyrelsens nye Odense-adresse er endnu ikke offentliggjort, men en mulighed kan være det tidligere TDC-domicil i Odense SØ. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Plads til 440 medarbejdere: Her kan Miljøstyrelsen få adresse i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen vil endnu fortælle, hvor Miljøstyrelsens 440 medarbejdere skal placeres, når de rykker til Odense. TDC's tidligere ejendom ved motorvejen i den sydøstlige del af byen kan være en mulighed.

Den gamle postterminal ved banegården, tre etager i TBT-Tower, en renoveret FAF-bygning i Havnegade, lokaler ved Rosengårdcentret, en fraflyttet medicinalvirksomhed i Tietgenbyen og TDC's tidligere domicilejendom i erhvervsområdet mellem Holluf Pile og motorvejen.

Inden onsdagens nyhed om, at regeringen rykker Miljøstyrelsen og med den 440 arbejdspladser til Odense, havde Økonomiudvalget i Odense Kommune på forhånd sendt brev og katalog til regeringen med en række ønsker til styrelser og et bud på ledige Odense-lokaler.

Flere af adresserne kan ikke rumme Miljøstyrelsens mange medarbejdere, men ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger vil i hvert fald TDC-bygningen på Telehøjen 1 i det sydøstlige Odense have tilstrækkelig plads. Bygningen er lige nu til salg hos Colliers for 160 millioner kroner, og for den sum får køberen cirka 16.000 kvadratmeter kontor og 11.000 kvadratmeter lager. Men nogle af kvadratmeterne er lige nu lejet ud.

Ifølge kommunens oplysninger i den oversigt, der blev sendt til Christiansborg, er der 6000 ledige kvadratmeter.

Intet nybyggeri

Regeringen har understreget, at der - for at sikre hurtige flytninger af de statslige arbejdspladser - ikke bliver tale om at bygge nyt. Og da miljøminister Esben Lunde Larsen (V) onsdag besøgte Odense fortalte han, at der er kig på specifikke, eksisterende lokaler.

- Men for at fynboerne ikke skal sætte prisen for højt op, holder vi kortene meget tæt til kroppen, forklarede han, der heller ikke ville give svar på, hvorvidt lokalerne er blandt de bud, Odense har leveret.

- Det vil I få at se inden længe, var ministerbeskeden.

Odense Kommune havde i øvrigt slet ikke Miljøstyrelsen på ønskesedlen. Der stod til gengæld Beredskabsstyrelsen, Styrelsen for Forskning og Uddannelse, Frivillighedsrådet, Det Centrale Handicapråd, Slots- og Kulturstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen.

- Men det er ikke afgørende. Det er tyngden af arbejdspladser, understregede borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Ifølge planen flytter Miljøstyrelsen senest første kvartal næste år fra Østerbro til en altså endnu ukendt adresse i Odense.

I alt 4024 statslige arbejdspladser er fordelt blandt 49 byer uden for København, og med samlet set 465 nye job er Odense den by, der får flest.

Ud over Miljøstyrelsen kommer også dele af Skattestyrelsen og Skatteankestyrelsen til Odense med 21 arbejdspladser, mens Sekretariatet for Studieretning Danmark flytter fire job til byen.

Plads til 440 medarbejdere: Her kan Miljøstyrelsen få adresse i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce