Plads til 1200 sundheds-studerende


Plads til 1200 sundheds-studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CVSU: Fire fusionerede sundhedsuddannelser stikker spaden i jorden på Blangstedgårdsvej

KORSLØKKE: I takt med at Fyens Stiftstidende flytter ind i det nye mediehus på Banegårdspladsen, indtager fire fusionerede sundhedsuddannelser det gamle bladhus.

Men det er ikke plads nok. Center for Videregående Sundheds Uddannelser, CVSU, Fyn har brug for mere plads, og i dag sætter bestyrelsesformand amtsborgmester Jan Boye spaden i jorden til et nybyggeri på 4500 kvadratmeter.

De eksisterende bygninger, som uddannelserne har overtaget, er på 7500 kvadratmeter.

Når det hele står færdigt, får de ca. 1200 studerende og 120 medarbejdere 12.000 kvadratmeter at boltre sig på.

Liv i stueetagen

De fire sundhedsuddannelser, der nu kommer under samme tag på Blangstedgårdsvej, er: ergoterapeuter, sygeplejersker, radiografer og fysioterapeuter.

- Al undervisning og studieaktiviteter bliver samlet i stueetagen af det eksisterende byggeri, siger Erik Knudsen, der er direktør for CVSU Fyn.

- Her bliver der liv og aktiviteter, og så bliver der mere fred til kontorer og fordybelse på 1. sal.

Det nye byggeri, som bliver sat i gang i dag, skal blandt andet rumme et auditorium med plads til 275 personer og en gymnastiksal samt specialindrettede lokaler til undervisningen.

- For eksempel bliver der indrettet en lejlighed, som ergoterapeuterne skal bruge, når de undervises i hjælpemidler i hjemmet.

Og der kommer en sygestue til sygeplejerne, siger Erik Knudsen.
De fire
Center for Videregående Sundheds Uddannelser Fyn blev etableret i januar 2002 som en fusion af fire uddannelser:

Ergoterapeutuddannelsen i Odense.

Fysioterapeutuddannelsen i Odense.

Radiografuddannelsen i Odense.

Sygeplejerskeuddannelsen i Odense og Svendborg.

CVSU har 1200 studerende på de fire grunduddannelser og godt 1000 deltagere inden for efter- og videreuddannelse om året.

Organisationen har godt 120 medarbejdere.

Det rykker

Ergo- og fysioterapeuterne holder i dag til i de gamle barakker på Munkebjergvænget, og sygeplejerskeuddannelsen har hjemme på Kløvervænget, mens radiograferne allerede er flyttet til Blangstedgårdsvej.

- Men når alle bliver samlet omkring årsskiftet 2005-2006, kommer det for alvor til at rykke. De fire fag vil komme til at arbejde sammen, når de er færdiguddannede. Nu lærer de hinanden at kende allerede under uddannelsen, siger Erik Knudsen.

- Både medarbejdere og studerende får mulighed for at arbejde sammen på kryds og tværs, og rammerne bliver de bedst tænkelige, siger Erik Knudsen, der arbejder på opgaven at omskabe et mediehus til et uddannelseshus.

Plads til 1200 sundheds-studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce