Pindleguiden: Din uge i Odense


Pindleguiden: Din uge i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læs med og se, hvad der sker i byen i denne uge.

1

Blå mærker og gyldne øjeblikke

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

I 2006 udgav den folkekære skuespiller, instruktør og teaterchef Morten Grunwald biografen "Kort tid: Blå mærker og gyldne øjeblikke". Det er med udgangspunkt i selvsamme bog, at Morten Grundwald tirsdag den 17. april kl. 14-16 holder foredrag i Munkebjerg Kirkes menighedssal. Læg vejen forbi og hør beretningen om en dreng fra Odense, hvis karriere har strukket sig fra Det Kongelige Teater over Danmarksklenodien "Olsen-banden" til en succesfuld teateropsætning af "Les Miserable" på Østre Gasværk i København. Arrangementet er en del af foredragsrækken "Livets mangfoldighed" - en række højskolecaféer i Munkebjerg Kirkes regi. Foredraget med Morten Grunwald er arrangeret af Altzheimerforeningen Rådgivning og Kontaktcenter.

2

Barnet, blokken og bogen

Foto: PR

Sebastian Bune debuterede i 2017 med den anmelderroste roman "Min familie". Bogen følger drengen Jonathan, der vokser op på kanten af 1990'ernes Velfærdsdanmark. Han oplever adskillige møder med det offentlige på baggrund af sin stedfars voldelige adfærd og moderens mangel på evne til at vælge børnene fremfor kærligheden. "Min familie" er en historie om hverdagen for en dreng i en udsat, dansk familie - fortalt fra barnets perspektiv. Sebastian Bune er selv vokset op i en boligblok i 1990'erne og har haft en barndom med vold og druk i hjemmet. Alt dette, og lidt til, fortæller han om, når han gæster Vollsmose Bibliotek og Kulturhus og holder foredrag under titlen "Barnet, blokken og bogen". Arrangementet finder sted tirsdag den 17. april kl. 19.

3

Når man lader livet passere revy

Foto: Søren Meisner

Holdet bag den reumertnominerede forestilling "Støv" er tilbage med ny musikdramatik. Denne gang gælder det en spøgelseshistorie om livets skrøbelighed, der åbner for beskuerens personlige oplevelse i grænselandet mellem liv og død. "Crash" er en poetisk melomusikdramatisk forestilling, der udspiller et tragisk og livsintensiverende slowmotion-biluheld over 85 minutter. Et ægtepar kører galt. Imens bilen splintres, ser de deres liv passere revy. De genoplever det første kys, det sidste skænderi, de store, lykkelige øjeblikke, den ubærlige sorg og drømmene, der aldrig blev realiseret. Desperat forsøger de at samle stumperne af den smadrede bil og finde tilbage til livet og den tabte fremtid. "Crash" bliver fortalt af to performere, en cellist og en guitarist igennem sang, livagtige dukker og formstøbte gummimasker af de medvirkende, iscenesat til medrivende nykomponeret musik, der strækker sig fra opera til spoken word og ørehængende popnumre. Musikken bevæger sig fra støjguitar til cello, fra opera til heavy metal og poetisk pop, og den leveres blandt andre af guitarist Rune Risager, cellist Josefine Opsahl og sanger Regina Unnur Olafsdottir. Det er Peter Kohlmetz Møller, der er manden bag kompositionerne. Operaperformancen "Crash" er produceret af Sew Flunk Fury Wit og opføres på engelsk. Forestillingen spiller på Den Fynske Opera i perioden 19.-22. april.

4

Sne på skærmen

Foto: Christoffer Brekne/PR

I forestillingen "A Snowball's Chance in Hell" rejser teatermakkerparret Don Gnu tilbage til 1920'erne for at udfordre fejlen og alle dens muligheder. For hvad sker der egentlig, når vi fejler? De to mænd Don (Jannik Elkær) og Gnu (Kristoffer Louis Andrup Pedersen) kaster sig ud i de filmklassiske gevandter for at beskrive mennesket som den klovneskikkelse, det i dén grad er. Rammen udgøres af det ikoniske stumfilmsunivers fra tiden med sne på skærmen og Charlie Chaplin på slap line - men spørgsmålet er selvfølgelig, om Don og Gnu kan holde sig inden for rammerne? I en intim forestilling, hvor performance, dans, video, musik og publikumsinteraktion spiller sammen, åbnes op for en verden af simple menneskelige konflikter, fejl og magtkampe på mikroniveau, hvor det er svært ikke at genkende og le af klovnen i os alle. Musikken til "A Snowball's Chance in Hell" er komponeret og tilrettelagt af Alice Carreri. Forestillingen spiller på Teater Momentum tirsdag den 17. april kl. 17.30 og 19.30 samt onsdag den 18. april kl. 19.30.

5

Skramlet vellyd

Foto: Yilmaz Polat/Arkiv

Musiker og sanger Mathilde Falch øser ud af nærvær og kærlighed, når hun sammen med sit band leverer skramlet vellyd ved en koncert på Musikhuset Dexter. Det sker fredag den 20. april kl. 20. Mathilde Falch udsendte i efteråret 2015 albummet "Alle Taler". Begge singler, "Alle Taler" og "Ild I Min Røg", blev playlistet på P4, og albummet blev straks efter udgivelsen også Ugens Album på P4. Dette album var det tredje i rækken fra den unge sanger, indspillet og produceret i samarbejde med det talentguitaristen Christian Ki. Det samme gælder Mathilde Falchs fjerde og nyeste album "Som Børn På Ny". Med sange om relationer, det fordummede massemenneske, afhængighed, tilgivelse og savn viser Mathilde Falch, at hun er en sangskriver med rigtig meget på hjerte. Med sig har hun en kærlighed til rock, der er større end til pop. Og Mathilde Falch er stadig en sjælden fugl i sin generation. Mathilde Falch har selv kæmpet med sygdom og misbrug og har siden februar 2015 varetaget posten som ambassadør for Landsforeningen Sind. Som særlig gæst denne aften optræder den 21-årige singer/songwriter Stephanie Maria, som har turneret rundt med eget materiale på de danske spillesteder, siden hun var 17 år. Ud over at være support for Mathilde Falch har hun også varmet op for Marie Frank, Ida Gard og Esben Kronborg.

6

Til ære for Kirk Franklin

Foto: Arkiv

Lørdag den 21. april kl. 19.30 træder gospelkoret SoulSingers ind på scenen i Odeon. Janne Wind, der er gospelleder og solist for SoulSingers vil med sine 20 års erfaring genopleve gospel - så du kan mærke traditionen i din egen krop. Denne gospelkoncert hylder det amerikanske gospelikon Kirk Franklin, der gennem de sidste mere end 30 år har skrevet nogle af de mest kendte gospelsange med smukke og rørende temaer om trøst, støtte, kærlighed, lys og liv. Ved koncerten synger SoulSingers naturligvis et bredt udvalg af Kirk Franklins største hits. Gospelkoncerten har Laura Kjærgaard som gæstesolist. Hun er blandt andet kendt fra DR's første sæson af talentshowet "X Factor", hvor hun sang sig til en andenplads. Gospelkoret SoulSingers blev grundlagt i Odense i 2014 og består i dag af 120 gospelglade sangere.

7

Spilfestival med nyt træk

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Søndag den 22. april kl. 11-16 rykker Odense Spilfestival ind i Arkaden Food Market og afholder brætspilscafé. Det vil være gratis at låne spil, og der vil være frivillige brætspilsentusiaster til stede, så alle kan få styr på regler og smarte træk. Odense Spilfestival 2018 arrangeres af SpilMotor. Festivalen foregår i dagene 3.-5. maj på og omkring Amfipladsen i Odense. Startskuddet for festivalen var et second hand-brætspilsmarked afholdt i november 2016. Markedets succes ansporede til spilfestivalens opstart. Den første spilfestival blev afholdt i maj 2017 og varede en dag. I 2018 er festivalen udvidet på alle fronter og byder således på turneringer og arrangementer i kategorier som brætspil, teknologi, RPG & Cosplay, musik og spilmarked.

8

Guld fra gemmerne

Foto: Yves Herman/Ritzau Scanpix

OFF - Odense International Film Festival og Cafe biografen er til hverdag garanter for at præsentere det nye, det smalle og det uventede i Odense. Nu går de sammen om at vise guld fra gemmerne i samarbejde med københavnske Cinemateket. I løbet af 2018 præsenteres fem klassikere på det store lærred, som alle har en stor plads i den danske og internationale filmhistorie. Søndag den 22. april kl. 11.30 gælder det den kontroversielle instruktør Woody Allens klassiker "Manhattan" fra 1979. "Manhattan" er en af Woody Allens mest indsigtsfulde og poetiske film. Den er fotograferet af Gordon Willis i sort/hvid og widescreen, og et af filmens bærende elementer er Gershwins evergreens. Et andet er den karakteristiske, neurotiske Allen-humor. Woody Allen spiller tv-forfatteren Isaac Davis, som har et forhold til den 17-årige skønhed Tracy, der forguder ham. Isaac vil gerne skrive seriøse bøger, samtidig med at hans ekskone (Meryl Streep), som siden er blevet lesbisk, er ved at udgive en afslørende bog om deres ægteskab. En rørende og morsom film om mennesker på jagt efter kærlighed i storbyen.

Pindleguiden: Din uge i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce