Pindleguiden: Din uge i Odense


Pindleguiden: Din uge i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er et bud på ugens bedste oplevelser.

1

Kender du Tintins far?

Tintins oplevelser. Reporter for Petit Vingtième i Sovjetunionen, 1930. © Hergé/Moulinsart 2018

Vi kender alle sammen Tintin - men kender du også hans far, tegneren Hergé? Udstillingen "Hergé" på Brandts er lavet i samarbejde med Musée Hergé i Belgien og viser skatte i form af originale tegninger og skitser til Hergés verdensberømte album om Tintins eventyr. Som noget særligt præsenterer udstillingen en måske ukendt side af Hergé som kunstner og reklametegner med passion for samtidskunst. Udstillingen er forårets store udstilling på Brandts. Den præsenterer Hergé (Georges Remi, 1907-1983), skaber af de nu verdensberømte albums med Tintins eventyr og Mads og Mette. Hergé har ikke blot formet generationer af børn og voksens forståelse af den moderne verden og af den moderne opdagelsesrejse. Han skabte han sin helt egen kunstart: Tegneserien. Blandt Hergés helt store talenter var en særlig evne til at fortælle historier, skabe fængende karakterer og omsætte dem i tegnede billeder, der henter deres kraft fra virkelighedens moderne verden. Med hans såkaldt ligne claire, den enkle streg, formåede Hergé at skabe en verden i tegneserien, der på én gang er realistisk og magisk. Brandts præsenterer Hergé i samarbejde med Studios Hergé og Musée Hergé i Belgien, der har tilrettelagt udstillingen. Den har tidligere været vist i Paris og Québec tæller også modeller og originale kunstværker skabt af Hergé samt kunstværker af blandt andre Andy Warhol og Lucio Fontana fra Hergés private samling. Udstillingen åbner torsdag 22. marts kl. 17 med taler ved bestyrelsesformand Palle Skov Jensen, direktør Mads Damsbo, tv-vært Jacob Stegelmann og Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, som åbner udstillingen. Åbningsarrangementet finder sted på Amfiscenen og bagefter er der udstillingsbesøg, talks, tegne­workshops, DJ og stemning i baren. Kronprins Frederik vil deltage i åbningen.

2

Fotoduo leger med erotikken

?Maid Aware? af fotoduoen Vestholm.

En hvidklædt, tilknappet hertuginde, som løfter op i skørterne og afslører sorte strømpebånd. En maskebærende, lillepigelignende skikkelse, som knuger en dukke i en dyster have. Erotisk stuepige iført gasmaske: Makkerparret, Marianne Vesterled og Tue Holmgaard holder af at skabe kontrastfyldte, fotografiske verdener, der kombinerer det absurde og bizarre med det yndefuldt drømmende og erotiske. De iklæder hverdagslignende situationer et teatralsk billedsprog og giver fotografierne et surrealistisk islæt. Fotoduoen, der kalder sig Vestholm, udstiller 16 grænsefetischistiske værker fra deres fotoserie "Personas" i Kulturmaskinens Café. På ferniseringsdagen torsdag 22. marts kl. 18-20 kan man se rekvisitter fra de udstillede billeder. Blandt andet vil man kunne nærstudere to kreationer skabt af den danske modedesigner Peter Leth, en stuepigeuniform designet af JW Anderson, et fjerbesat hovedtøj i sort læder og en 60 cm høj måneraket.

3

Påskekoncert med klosterkirkens ungdomskor

PR-foto

Lørdag 24. marts kl. 15 er der påskekoncert i Graabrødre Klosterkirke. Graabrødre Ungdomskor opfører bl.a. Léo Delibes "Messe Breve". Léo Delibes er mest kendt som balletkomponist, og "Messe Breve" er hans eneste kirkemusikalske værk. Ifølge Anders Grankvist Schou, der dirigerer koret, er det ikke desto mindre en perle og en af de eneste gode latinske messer for ligestemmigt kor. Cellist Amelie Helmstad og organist Randi Mortensen medvirker også.

4

Påskeferie med drømmerejser

Danmarks Jernbanemuseum. PR-foto

På Danmarks Jernbanemuseum er der store oplevelser både ude og inde i påskeferien. Sidste år åbnede museet det udendørs lære- og legeområde På Sporet af Historien (billedet). Det var meget populært blandt børnene, og nu er det kæmpe trælokomotiv og det otte meter høje vandtårn gjort klar til sæsonen. I remisen vil der hver dag være korte fortællinger i børnehøjde, som har fokus på "Drømmerejser med tog". Det sker hver dag kl. 10.45, 11.45, 13.15 og 14.15. Børnene kan også hygge sig med at færdiggøre en scrapbog fra en tur til Norge, Paris, Harzen eller Athen. Danmarks Jernbanemuseum inviterer også alle børn med på en Drømmerejse. Ved ankomsten får de udleveret et pas. De vælger selv, om turen skal gå til Harzen, Paris, Norge eller Athen. Rejserne er baseret på køreplaner, rejsebeskrivelser, fotografier og rejsebrochurer fra 1970'erne. Ved hver destination skal børnene løse en række opgaver, ligesom der kommer et stempel i passet.

5

Hør byens nye drengekor

Odense Drengekor. PR-foto

Det ambitiøse Odense Drengekor blev dannet så sent som i sommeren 2017 af organist ved Sct. Hans Kirke, Susanne Krog Thesbjerg, samt sangpædagog og operasanger Kristine Becker Lund. Koret tæller nu 22 soprandrenge i alderen 9-12 år fra fire forskellige skoler i byen. Det er lige nu Odenses eneste drengekor, det optager sangerne fra tredjeklasse, og de øver i kor halvanden time hver uge, og har desuden solosang hos Kristine Becker Lund. Drengekoret er netop hjemkommet fra tre dage i København, hvor den ud over hård øvning og koncert også stod på muligheden for at være publikum til stor inspiration for dem selv, da Københavns Drengekor sang i Domkirken fredag aften. På bare det sidste halve år har drengekoret allerede medvirket til en række arrangementer, blandt andet symfoniorkestrets julekoncert, Sigurd Barretts julekoncert, været på korweekend på Ærø (billedet) og sommeren byder på optræden på bl.a. Plænen i Tivoli. På søndag 25. marts kl. 16 giver Odense Drengekor påskekoncert sammen med Midtfyns Drengekor. Der er klassikere, gospelsange, sange på dansk, engelsk og latin på programmet.

6

Trioens påskepassion

Trioro. PR-foto

I påsketiden afholdes der i landets kirker passionskoncerter, hvor temaet er korsfæstelse og opstandelse. Således også i Thomas Kingos Kirke i Odense, hvor påskeugen indledes med en stemningsfuld koncert med ensemblet Trioro. Trioro har gjort det til en tradition hvert år i Påskeugen at opføre et af højtidens helt centrale værker, barokkomponisten Giovanni Battista Pergolesi's "Stabat Mater" Passionskoncerten kan høres palmesøndag 25. marts kl. 16. PR-foto

7

På sansejagt med hr. Andersen

Det er helt i H.C. Andersens ånd, at man også skal bruge smagssansen for at opdage eventyr i påskeferien. PR-foto

"Fang fortællesansen" lyder opfordringen fra byens museer, når påskeferierende børn inviteres til at bruge alle deres sanser til at opdage eventyret omkring sig. Børnene udstyres med et kort og skal rundt på forskellige poster og samle evner til at blive forfattertalenter. De skal finde skjulte eventyrfigurer i H.C. Andersen Museum. De møder tingenes og dyrenes lyde fra eventyrene. De skal snuse og dufte sig frem til eventyrene i H.C. Andersens fødehjem og smage på Andersens tid i Børnenes Baggård på Møntergården. Her får de også lov til at bruge følesansen, når de selv skaber de kendte eventyrfigurer. Museernes nye sansejagt appellerer til børnenes fantasi, nysgerrighed og opfindsomhed, og finder sted fra tirsdag den 27. marts til mandag den 2. april kl. 10-16.

Pindleguiden: Din uge i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce