Pindleguiden: Din uge i Odense


Pindleguiden: Din uge i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi har fundet ugens bedste oplevelser til dig

1

Chess på dansk

Foto: Rumle Skafte

"I Know Him So Well", "One Night in Bangkok", "Heaven Help My Heart" og "Anthem". Hitsene fra den moderne musicalklassiker "Chess" står i kø. "Chess" turnerer lige nu i en opsætning med en række af landets bedste sangere i de bærende roller. For første gang opføres "Chess" på dansk i en professionel opsætning, og der er tale om en produktion med helt ny iscenesættelse, scenografi og koreografi. I Odense er "Chess" den første store musical i Odeon, hvor Stig Rossen har hovedrollen som den russiske skakmester Anatoly og Xenia Lach-Nielsen som Florence.Den spiller indtil lørdag 10. marts. Foto: Rumle Skafte

2

Bedstefar var konge af Bali

Foto: Bjarke Johansen

Torsdag 8. marts kan du møde forfatteren Philip Tafdrup i Dalum Kirkes Anneks. Her vil han fortælle om sin seneste bog, "Kongen af Bali", som handler om forfatterens bedstefar, der var sømand og sejlede på skibet Østen i 1930'erne. Delvist byggende på selvbiografisk stof foretager Philip Tafdrup en baglæns opdagelsesrejse gennem sin bedstefars liv af bristede drømme og illusioner. Bogen blander dokumentar og fiktion i en samtale mellem tre generationer, der ikke forstår hinanden. Et kærligt, humoristisk portræt af en virkelig sur gammel mand. Forfatteren læser op og fortæller om "Kongen af Bali".

3

Seks timers psykedelisk maraton

Lysdesigner Mads Jensen vil sammen med publikum skabe tresseragtige lyseffekter med overheadprojektorer og frugtfarve. Foto: Valdemar Bonde Nielsen

Når publikum træder ind i Musikbiblioteket I Borgernes Hus lørdag 10. marts fra kl. 19, venter en meditativ, eksperimenterende og måske lidt vanvittig aften forude. De to lokale bands Organik og Summit er gået sammen for at skabe en seks timers uafbrudt koncert, der vil føre publikum igennem seks musikalske portaler, mens man frit kan slænge sig i madrasser og lade lydene føre sig langt væk. - Vi ved ikke helt, hvad der kommer til at ske, for det afhænger meget af de impulser, der opstår i mellem os og publikum. Men vi har virkelig kælet for denne aften, fordi vi ønsker, at dem der vælger at tage på en rejse sammen med os, får en uforglemmelig musikalsk og kunstnerisk oplevelse, fortæller Per Therkelsen, der er guitarist i Organik og en af initiativtagerne bag arrangementet. I løbet af aftenen får publikum mulighed for at påvirke musikken og sende deres kreative impulser og kunstneriske vibrationer til musikerne. I aftenens anledning er Det Psykedeliske Fællesskab nemlig opstået på Musikbiblioteket. Hér kan publikum være med til at lave lyset til koncerten. Med gamle overheadprojektorer, vand, olie og frugtfarve, vil lysmand Mads Jensen, hjælpe publikum med at fremmane 60'ernes psykedeliske lysprojektioner i koncertrummet.

4

Poesien kommer med foråret

Man kan møde den grønlandske digter og performancekunstner Jessie Kleemann på OL18. Arkivfoto

Med det tidlige forår vender poesien tilbage til byen. Festivalen Odense Lyrik 18 er på trapperne - i år med særligt fokus på teknologien - hvordan den påvirker os mennesker, hvordan den bliver brugt til at skabe kunst og digte, og hvordan dens massive tilstedeværelse i vores liv afspejles i ord og fortællinger. Fesivalen satser i år med en række internationale anerkendte digtere og performere på programmet. Mange af dem eksperimenter med teknologi & tekst på nye og overraskende måder. Iblandt dem fx Jarett Kobek (USA/Tyrkiet), som er kendt for bestselleren: "I hate the Internet", et humoristisk rant imod internetkulturen. Den udkommer på norsk i marts, er allerede oversat til adskillige sprog og har før været omtalt i danske medier. Desuden tre nordiske: Marie Silkeberg (Sverige), Jessie Kleemann (Grønland) og Eino Santanen (Finland), og endvidere Pauline Jupin (Frankrig) som udover oplæsning også pryder festivalen med en udstilling af skæve, poetiske, undrende tekst-kunstværker, Eileen Myles (USA) på Skype og Tania Pryputniewicz (USA) samt den afdøde nobelprismodtager Wislawa Szymborska (Polen) hvis ord får liv i en dramatisk reading af hendes værk En kat i en tom lejlighed. Festivalen finder sted fra 10. til 18. marts på flere forskellige lokationer i byen.

5

Pladeaktuelle Veto på Magasinet

PR-foto

Elektrorockerne i bandet Veto er tilbage på landevejen og indtager Magasinet på lørdag 10 marts kl. 21. Det skyldes den nye plade "16 Colors", der blev udsendt i februar, og hvor melankolske strygere og mol-tonalitet spiller op til syret el-guitar, aggressiv synth og intense energiudladninger. Ved koncerten i Odense rækker frontfigur Troels Abrahamsen og Co også tilbage i kataloget efter sangene fra 00'er- og 10'erne.

6

Fællessangskoncert med to kor i domkirken

PR-foto

Odense Domkirke inviterer på søndag 11. marts kl. 15 til en såkaldt fællessangskoncert, hvor de medvirkende er sognepræst Kirsten Søgaard, Odense Domkirkes kor under ledelse af domorganist Randi Mortensen, ODA-koret under ledelse af Eva Østergaard - og publikum. Korene vil præsentere dansk og nordisk kormusik med en enkelt musikalsk afstikker til Frankrig, og undervejs i koncerten bliver der anledning for publikum til at synge med på et par gamle salmer og stifte bekendtskab med nye fra samlingen "100 salmer", udgivet i 2017 som et tillæg til Den Danske Salmebog. Publikum indbydes til fælles indsyngning af de nye salmer i kirken kl. 14.30 forud for koncerten.

7

Kvinder laver musikteater med humor, sex og krop

Illustration: Kvint&Svendsen

"Tændt" er en forestilling om at være slukket - i erotisk forstand. Der er tale om en musikdramatisk forestilling lavet af kvinder om to kvinder, der leder efter kontakten, der tænder. Det er dj og komponist Rosa Lux, der har lavet det musikalske univers til denne kollage af fysisk teater, tekst og billedsprog. Der er humor, sex, krop og form og i et pirrende univers, flyder en visuel strøm af billeder og stemninger. Uden glatte glansbilleder og udtørrede klichéer søger forestillingen efter medmenneskelighed og frihed og efter at vække den erotiske energi. Forestillingen "Tændt" spiller på Teater Momentum fra 14. til 24. marts.

Pindleguiden: Din uge i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce