Socialdemokratiets første borgmesterkandidat ved godt, hvad han prioriterer politisk: Børn og ældre

Odense: Det var ikke svært for Peter Rahbæk Juel at tage beslutningen om sige ja til at opstille, da Anker Boye foreslog ham som sin arvtager.

- Det gode ved kommunalpolitik er, at det foregår blandt folk. Man skal bare følge sit barn i skole, så møder man andre mennesker og kan lytte til dem, siger Peter Rahbæk Juel, der er af den opfattelse, at politik bedst skabes med ørerne.

- Man skal lytte til borgere og medarbejdere, og jeg tror især, der gemmer sig stærke ressourcer i den sidste gruppe, der i de senere år har været ramt af sygefravær og dårlig trivsel. Kunne vi få medarbejderne til at have det godt, tror jeg også, det vil kunne mærkes af de ældre, der møder sosu-hjælpere, eller hos de elever, der møder en lærer, siger han.

- Fra min tid som ældrerådmand ved jeg, at det fjerner livskvaliteten hos de ældre, hvis de frygter for alderdommen, siger Peter Rahbæk Juel, hvis mærkesag først og fremmest er folkeskolerne.

- Uddannelse er et nøgleområde, som vi længe har set som en selvfølge. Det er næste nøgleområde efter byomdannelsen, siger han.

Klassisk socialdemokrat

Den 38-årige meldte sig ind i Socialdemokraterne efter at være kommet til byen i 1996 for at studere på SDU. Den første fynske politiker, han stemte på, var Anker Boye.

Peter Rahbæk Juel er yngre end den siddende borgmester og repræsenterer en ny generation, men han mener ikke, at han repræsenterer en mere intellektuel del af partiet.

- Bare fordi du har en uddannelse, har du jo ikke nødvendigvis være på filosofikursus, havde jeg nær sagt. Jeg føler mig godt tilpas i en klassisk socialdemokratisk tænkning. I mit civile job har jeg også en masse samarbejde med fagbevægelse og kommune, og der er sådan en lige-til-hed, som handler om, at vi skal løse de opgaver, der ligger og lade være at gøre tingene vanskeligere, end de er, siger han, der vil have velfærden tilbage på den politiske dagsorden.

Velfærd for både børn og voksne.

Læs mere i Fyens Stiftstidende søndag.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Rahbæk Juel officielt foreslået som topkandidat

Rahbæk Juel officielt foreslået som topkandidat

Rahbæk har forberedt sig siden sidste valg

Rahbæk har forberedt sig siden sidste valg

- Dejligt med opbakning fra første kreds