Personalechef på bar truede med fyring i sms-besked: Så sagde alle op


Personalechef på bar truede med fyring i sms-besked: Så sagde alle op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny personalechef på Color Bar i Odense kaldte 15 ansatte til møde i deres fritid og truede med, at de blev fyret, hvis de ikke mødte op.

Først sendte Color Bars nye personalechef, de ansatte ikke kendte noget til, en sms ud om et personalemøde i de ansattes fritid med trussel om, at hvis de ikke mødte op ville de blive fyret.

På personalemødet blev en af Odense-barens to bestyrere fyret foran den måbende flok, der alle rejste sig og sagde kollektivt op, fordi de var utilfredse med den nye personalechefs opførsel.

Det skriver eb.dk.

Det var tirsdag i sidste uge, at den nye personalechef Kim Ernst kaldte til personalemøde om fredagen klokken 18. På mødet virkede han ifølge flere af de ansatte, som eb.dk har talt med, direkte aggressiv. Både tonen i sms-beskeden og på mødet var ifølge de ansatte over stregen.

- Jeg blev faktisk ked af det, da jeg modtog sms'en, for det er ikke den normalt så kærlige og respektfulde tone, vi har haft inde på Color Bar. Vi har et stærkt sammenhold, hvilket episoden i sig selv jo afspejler. Men trods den stærke følelse af solidaritet, der var til stede, da vi alle i samlet flok valgte at sige op, er det også med sorg i hjertet, at vi siger farvel til en førhen fantastisk arbejdsplads, fortæller Emma Cæcilie Østrup Kristensen.

Den kollektive opsigelse fra de mange ansatte betød, at Color Bar var nødt til at åbne senere forrige fredag, hvor den nye personalechef i hast måtte finde nye folk til at stå i baren.

Den nye personalechef mener, han var i sin gode ret til at true med fyring.

- Jeg kan godt se, at det er hårdt skrevet, men jeg har erfaring, der siger, at når man har et personale, som er skideligeglade med, hvad chefen siger, så må man altså tage sådan et skridt, siger Kim Ernst.

Juridisk er der dog ikke meget at komme efter, for personalechefen har ifølge en professor i arbejdsret ret til at indkalde til mødet og true med fyring, hvis nogle udeblev.

- Sådan en besked forudsætter jo, at folk er forpligtet til at møde uden for deres arbejdstid. Mange i restaurationsbranchen skal møde uden for arbejdstiden, men jeg synes, det her er en meget hårdhændet måde at gøre det på, siger Ole Hasselbalch, Juridisk Institut på Aarhus Universitet.

Han siger også, at de nu tidligere ansatte, der har været timelønnet, burde få betaling for at deltage, når der er mødepligt. Rasmus Krøll, der også var med til mødet, fortæller til eb.dk, at man ikke har modtaget betaling for det pågældende personalemøde:

- Nej, vi har ikke fået løn, og det har vi heller ikke fået ved tidligere møder, siger han.

Sms til de ansatte i Color Bar
Sms-beskeden til de ansatte i Color Bar i Odense lød således:"Som personale chef indkalder jeg dig til personale møde 19-1-2018 kl 18 på Color bar der er møde pligt og udeblivelse vil medføre opsigelse da tiden ligger om aftenen".

På mødet sagde de ansatte kollektivt op i protest mod den nye personalechef Kim Ernst.

Personalechef på bar truede med fyring i sms-besked: Så sagde alle op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce