Pernille Harder nomineret som verdens bedste: - Man kan altid forbedre sig

Fodboldlandsholdspilleren Pernille Harder scorede i kvindernes Champions League-finale, hvor hendes klub Wolfsburg dog tabte til franske Lyon. Foto: Michael Bager

Pernille Harder nomineret som verdens bedste: - Man kan altid forbedre sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks bedste kvindelige fodboldspiller, Pernille Harder, er nomineret til titlen som verdens bedste kvindelige fodboldspiller 2017/2018. Hun glæder sig over, at hun er et idol for fodboldpiger, så de ikke kun ser op til Messi og Ronaldo.

Hvorfor har du sagt ja til at komme og træne U12- og U13-pigerne i Søhus Stige Boldklub?

- Jeg kan godt lide at komme ud at træne nogle af de unge piger, der ser op til mig som spiller. Jeg kan også godt lide at give noget tilbage til dem, og derfor sagde jeg ja, da Silvan spurgte, om jeg ville være i deres konkurrence, hvor en del af præmien var, at jeg skulle træne et pigehold en eftermiddag.

Hvad har du tænkt dig at fokusere på til dagens træning?

- Mit udgangspunkt er, at det skal være en sjov eftermiddag, hvor jeg først har fokus på en række tekniske øvelser og slutter af med nogle gode råd om afslutninger.

Man når ikke så langt som dig, hvis træningen kun er sjov. Hvordan synes du, balancen mellem sjov og alvor skal være?

- Det er klart, at hvis ens træning kun har fokus på hårdt arbejde og taktik, så bliver det trættende i længden. Det er ikke specielt interessant at lave benhård løbetræning, derfor er det vigtigt, at der også er sjove øvelser. Som dem, jeg har tænkt mig at vise i dag. Men det siger sig selv, at man ikke når dertil, hvor jeg står i dag, hvis ikke man har fokus på de mindre morsomme ting ved træningen.

Hvor meget trænede du, da du var på alder med Søhus-pigerne?

- Jeg vil tro, det er nogenlunde samme niveau med to træninger om ugen. Men derudover spillede jeg meget i min fritid.

Hvem var dit idol, da du var på deres alder?

- Det var den brasilianske landsholdsspiller Marta Da Silva, som blev kåret til verdens bedste spiller fem gange i træk. Herhjemme var det Cathrine Paaske og Katrine Pedersen.

Hvordan forholder du dig til selv at være et idol?

- Det har jeg det fint med. Det viser, hvor langt jeg er kommet som fodboldspiller. Det glæder mig også, at mange ser op til mig, fordi det understreger, hvor sejt det er for piger at spille fodbold. De behøver ikke kun se op til Ronaldo og Messi.

Hvad er dit bedste råd til Søhus-pigerne og andre fodboldpiger, der drømmer om at blive fremtidens Pernille Harder?

- Det helt oplagte svar er, at de skal træne hårdt. Derudover vil jeg også råde dem til at komme ud af deres komfortzone. Måske ikke lige nu, men når de bliver lidt ældre, skal de turde satse, hvis de vil nå langt.

Hvornår trådte du for alvor ud af din komfortzone?

- Det gjorde jeg, da jeg som 19-årig flyttede til Sverige for at spille i Linköpings FC. Indtil da havde jeg boet hjemme hos mine forældre, så det var et stort spring at flytte hjemmefra og pludselig bo alene for første gang.

Man taler ofte om, at spillere som Messi og Ronaldo står og træner frispark en time efter, at træningen er slut. Hvor meget selvtræner du?

- Det er svært lige at sætte tid på, men jeg står næsten dagligt og træner frispark eller forskellige afslutninger.

Hvad kan du forbedre som fodboldspiller?

- Man kan altid forbedre sig på alle parametre. Lige nu arbejder jeg meget med at blive bedre rent taktisk, men det bliver ret detaljeret at forklare. Og lidt for kedeligt at læse om, tror jeg.

I dag skal du agere træner. Kunne du forestille dig, at du påtog dig den rolle for alvor, når du engang stopper som aktiv?

- Nu er jeg kun 25 år, så der er forhåbentlig længe til, at jeg stopper som spiller. Men det er slet ikke utænkeligt, at jeg ender som træner en dag. Jeg kan sige med sikkerhed, at jeg finder mig et arbejde inden for fodboldens verden.

Du har haft et vildt år med Champions League-finale med din klub Wolfsburg, som også vandt det tyske mesterskab for andet år i træk med dig som topscorer. Hvad har været højdepunktet?

- Champions League-finalen, som vi desværre tabte til Lyon, er det største. Det var min første Champions League-finale, så den var noget særligt.

Bundesligaen for kvinder starter først om tre uger. Hvad er dine forventninger til sæsonen?

- Jeg tror, vi napper guldet for tredje år i træk. Vi har et virkelig godt hold. Og så har vi det sjovt til hver eneste træning.

Pernille Harder nomineret som verdens bedste: - Man kan altid forbedre sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce