Perfekt far og søn-hobby

Henry Salmén fra Helsinki kan køre ca. 70 kilometer i timen med sin fjernstyrede bil. Mange af de bedste kørere er under 20 år, fordi gode reflekser betyder så meget præcisionen.
Foto: Robert Wengler

Perfekt far og søn-hobby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til DHI Cup i Arena Fyn deltager flere af verdens bedste kørere af fjernstyrede biler. Men hygge og samvær fylder også meget

Der sidder ikke mere end 50 tilskuere og ser på de 10 fjernstyrede biler i Super Stock-klassen på den 70 meter lange, filtbelagte bane, der skal tilbagelægges flest mulige gange på fem minutter.

Der burde sidde mange flere. For fjernstyrede biler kan stadigvæk imponere de fleste drenge og mænd med en smule benzin - eller i dette tilfælde batteri i blodet.

Mens nogle af deltagerne kører de indledende heats om en finaleplads søndag, sidder finske Henry Salmén og smører sin bils baghjul ind i lim, så de får bedre greb i filten, der gør det ud for asfalt.

- Alt skal forberedes perfekt op til hvert løb. Selv om bilen tilsyneladende virker optimalt, skal alt gås efter. En unøjagtighed på en halv millimeter på hjulene kan betyde, at man slet ikke kan styre bilen, fortæller den 23-årige kører fra Helsinki.

Han har kørt i seks år og brugt omkring 10.000 kroner alene på bilen.

Målet er at komme i top 3 i Super Stock-klassen, der kører en smule langsommere end i "Modified"-klassen. En placering han kommer til at kæmpe om med 10 andre finske deltagere. Alle drenge og mænd.

For meget nørkleri

- Jeg tror kun, der er én kvindelig deltager ud af de 200, fortæller ligeledes finske Jarkko Kuusinen, der er af sted med sin søn, 16-årige Matias, der er nordisk mester.

Han tror, at alt nørkleriet med elektronikken skræmmer kvinderne.

- Kvinderne kører meget godt, men alt arbejdet med bilen gider de ikke. Præcis som med rigtige biler, fortæller Jarkko Kuusinen.

Han kalder fjernstyrede biler den perfekte hobby for et godt far og søn-forhold.

- Vi bruger utrolig mange timer sammen, hvor vi forsøger at løse problemer med bilen. Derudover er min tre roller støtte, penge og transport. For selv om han er god til at køre fjernstyret bil, så kan han ikke selv køre til Danmark, siger Jarkko Kuusinen.

I dag søndag er finaledag.

Det koster 25 kroner for børn og 50 kroner for voksne at komme ind.

Perfekt far og søn-hobby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce