Pensionister klarer sig for 2000 kroner om måneden


Pensionister klarer sig for 2000 kroner om måneden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debatmøde skal få politikere til at hjælpe økonomisk svage pensionister

De er folkepensionister og klarer sig for mellem 1639 og 2119 kroner om måneden, når de faste udgifter er betalt. Og det er alt for lidt, mener Ældrerådet i Odense og Ældre Sagen, som derfor har inviteret byrådspolitikerne til et debatmøde torsdag i næste uge.

- Vi har læst flere indlæg i Stiftstidende fra pensionister, som føler sig pressede på grund af prisstigninger, og derfor har vi undersøgt sagerne og lavet konkrete eksempler på, hvor galt det nogle steder står til, fortæller Christine Greisen, talsmand for Ældrerådet i Odense.

Ældre Sagen har lavet en vurdering af, hvor mange penge en enlig pensionist på plejehjem skal bruge for at have en "rimelig" hverdag, når de faste udgifter er betalt. Beløbet - på små 2600 kroner - dækker tøj, sko, hygiejne, kontakt med omverdenen, gaver, transport, forsikringer og lidt "dagligdags bekvemmeligheder" som rødvin og chokolade.

Men i Odense er der altså pensionister, der lever for mindre, fastslår Ældrerådet.

- En stor gruppe har ikke ret mange penge til nyt tøj, og de bliver nødt til at leve af kartofler og rugbrød, hvis de skal noget lidt ud over det hverdags-agtige - ellers har de ikke råd.

- Der bor omkring 6000 pensionister i Odense, som lever af den laveste indkomst, og dem synes vi, at lokalpolitikerne skal forbedre forholdene for - for eksempel ved at sætte de kommunale takster ned for denne gruppe, siger Christine Greisen.

Ældrerådet og Ældre Sagen rejser problemstillingen før budgetforhandlinger i kommunen for alvor er kommet i gang og håber at kunne påvirke politikerne til at bruge flere penge på de ældre.

Mødet med politikerne holdes i festsalen på rådhuset.

Pensionister klarer sig for 2000 kroner om måneden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce