Pensioneret Vollsmosepræst Torben Hangaard skal torsdag stå for begravelsen af den tidligere skoleleder og byrådsmedlem Olav Rabølle Nielsen.

Når den tidligere skoleleder og det netop genvalgte byrådsmedlem Olav Rabølle Nielsen torsdag begraves fra Vollsmose Kirke, bliver det med en mangeårig ven i præstekjolen.

Torben Hangaard, der i knap 30 år har været præst i Vollsmose, men som lod sig pensionere for to år siden, træder således igen ind i kirken.

Han kender Olav Rabølle Nielsen både som privat ven, fra fodboldklubben B1909 og fra Socialdemokratiet, som også Torben Hangaard har været byrådsmedlem for.

Olav Rabølle Nielsen var i mange år skoleleder på Humlehaveskolen i Vollsmose, indtil skolen blev lukket i 2011. Han var medlem af byrådet for Socialdemokratiet - var netop blevet valgt ind for tredje gang med 446 personlige stemmer - han har været formand for tvangsfjernelsesudvalget og arbejdet aktivt for at hjælpe udsatte børn og unge.

Olav Rabølle Nielsen døde 27. december efter kort tids alvorlig sygdom. Otte uger før sin død fik han konstateret kræft i maven. Han blev 63 år og efterlader sig sin hustru Mette Severin og fem børn.

Begravelsen foregår torsdag den 4. januar klokken 12 fra Vollsmose Kirke med jordfæstelse på Korsløkke Kirkegård og efterfølgende kaffe i B1909's lokaler på Gilledstedvej.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
1
Se alle billederne: Hundredvis af mennesker til Olav Rabølles begravelse

Se alle billederne: Hundredvis af mennesker til Olav Rabølles begravelse

Olav Rabølle begravet: Tak for alt kammerat

Olav Rabølle begravet: Tak for alt kammerat

2
Fyldt kirke: Olav Rabølle Nielsen begravet i Vollsmose

Fyldt kirke: Olav Rabølle Nielsen begravet i Vollsmose