Peders rullende varmestue


Peders rullende varmestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GADEPRÆST: De hjemløse ved, hvornår der er en god snak, småkager, kaffe - og Peders bønner
ODENSE: Da sognepræsten Peder Thyssen forleden stod i den travle gågade med sin "rullende varmestue", fik han besøg af en italiensk pater, der besøgte byen sammen med nogle katolske turister.

Den italienske pater fik en sludder med Odenses gadepræst, der fortalte om sit arbejde på gaden og, at når folk ikke kommer i kirken, så må vi komme til folk.

- Pateren var målløs. Han fik idéen til selv at arbejde på gaden, og han spurgte, om jeg havde noget imod, at han tager ideen op derhjemme. Det havde jeg selvfølgelig ikke, fortæller Peder Thyssen, der er tilbage i bylivet.

Efter en fortjent ferietur til Holland med sin hustru hilser han igen på gadens skæve eksistenser og andet godtfolk, dem han er dus med.

Da sommeliv-redaktionen mødte den tidligere "årets fynbo", fik han en sludder med et par hjemløse, der nød hans kaffe, lavet på præstens egne bønner - og billige småkager, som Thyssen selv udtrykker det.

- Peder er alle tiders mand, ham har vi meget glæde af, vi ved, hvornår og hvor han, hver tirsdag dukker op - så er vi her bare for at hilse på, lød det med hæse stemmer fra bænken, mens gadepræsten hældte kaffe op til et par norske turister.

På spørgsmålet om, hvorfor han uge efter uge, året rundt - uanset vejret - kører sin rullende varmestue, den specialbyggede cykel, frem på strøget og stiller sig til skue for det undrende borgerskab, svarer han, " ja hvorfor" - og holder så en pause.

- Det må være, fordi jeg givet et tilbud om en samtale, der også er med til at give mig indhold. Det er jo samtale, de fleste på gaden har brug for.

- Men jeg er jo sognepræst, ansat ved Odense Domkirke og som sådan, kan man jo sige, at når folk ikke kommer i kirken, så må jeg komme til folk - og det er jo nu og her, jeg møder menigheden uden for kirkens mure, lyder det fra Guds udsendte medarbejder.

Peders rullende varmestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce