Pat Halcox blæser retræten

Da Chris Barber i 1954 tog til London for at samle sit unge livs første jazz- og skiffleband, så var den lokale trompetist Pat Halcox den sidste han overtalte. Det skulle vise sig, at Pat var den der blev længst i det jazzmusikalske ægteskab.

Pat Halcox blæser retræten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE: Da Chris Barber tilbage i 1954 fik den skøre idé, at samle et jazz- og skiffle-band udpegede han som den sidste, den langlemmede Pat Halcox til at spille trompet.

D'herrer gentlemen fandt i ordets bedste forstand melodien, og siden er det blevet til titusinde koncerter eller flere på såvel scener verden over som næsten hundrede plader, der er blevet evergreens på de evige jazzmarker.

Det skulle 54 år senere vise sig, at den altid veloplagte londoner blev der længst.

Gennem seks årtier har bandet med Barber og Halcox i front også fyret op under det odenseanske publikum med svedende Dixieland- og New Orleans-rytmer.

Hyldestturné

Bandet optrådte de første gange i Fyns Forsamlingshus og derpå i Jazzklub Cirklen og Sophus Ferdinand og så på Magasinet, i Odense Congress Center og når Chris Barber tirsdag den 17. juni giver koncert i Odense Koncerthus, så er det for at sige farvel til sin dynamiske og tro følgesvend gennem de mange år, Pat Halcox, der har valgt at blæse retræten.

- Pat fortjener mere end nogen anden en hyldestturné, siger Chris Barber.

- Efter Pat tror jeg, at jeg vil føle mig helt ensom på scenen.

Begge veteraner er idag 78 år og til trods for, at "barberen" flere gange har truet med at trække sig tilbage fra turnélivet, så fortsætter han ufortrødent samtidigt med at han hele tiden udvikler det berømte musikalske koncept.

Et vemodigt punktum

Dermed sættes et vemodigt punktum i Dixieland-musikkens historiebog.

Selv om Chris Barber selv altså endnu ingen planer har om at stoppe karrieren.

- Alligevel bliver det sandsynligvis sidste gang, at det berømte orkester optræder i Odense, hvor det er blevet til tre koncerter de sidste 15 år, fortæller turarrangør Søren Vind, der også har skrevet en bog om Chris Barber.

En bog, hvor Barber bl.a. fortæller minder fra de utallige Danmarks-turnéer.

Bandet har følgende medlemmer i Odense: Chris Barber og John Service, trombone og Pat Halcox og Mike Henry, trompet, Mike Snelling, Tony Carter og Richard Exall på klarinet og sax, samt en rytmegruppe bestående af: Joe Farler på banjo og guitar, John Slaughter på bluesguitar, Dave Green på bas og John Sutton på trommer.

Billetsalget foregår fra Danbillet og Billetnet.

Pat Halcox blæser retræten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce