Fra 3. april og minimum to år frem vil man ikke længere kunne komme direkte fra Vestergade til Overgade i Odense. På grund af stort byggeri i forbindelse med byomdannelsen af Thomas B. Thriges Gade vil passagen blive flyttet til Albanigade.

Odense: Det er snart slut med at kunne snige sig direkte igennem byggepladsen, når man skal fra Vestergade til Overgade og H.C. Andersen-kvarteret eller omvendt. Den lille passage, som fodgængere og trækkende cyklister i dag kan benytte, vil fra 3. april blive lukket helt.

Omdannelse af Thomas B. Thriges Gade til nyt bykvarter er nået en fase, hvor det bliver nødvendigt at lukke helt for den direkte passage. Fremover må turen gå ned omkring Albanigade, hvis man vil besøge den modsatte side af byen.

- Vi har forsøgt at holde passagen åben så længe som muligt. Den skulle have været lukket ved nytår, men det er lykkedes os at omprioritere, så vi har kunnet holde den åben indtil omkring april, siger Stig Langsager, som er projektchef for byomdannelsen af Thomas B. Thriges Gade.

Omkring sommerferien åbner endnu en passage. Den kommer til at ligge ved Hans Jensens Stræde, så man også kan krydse Thomas B. Thriges Gade nord for byggepladsen.

- Da regner vi med at have lavet nogle belægninger omkring byggeriet længere nordpå, som er ved at stå færdigt, fortæller Stig Langsager.

To års omvej

Helt præcist hvor længe omvejene bliver den primære vej fra Vestergade til Overgade, kan projektleder Stig Langsager ikke sige. Men han fortæller, at der er tale om minimum to år.

- Vi skal i gang med at bygge en parkeringskælder de næste små to år. Derefter skal de i gang med at bygge oven på. Vi vil selvfølgelig følge byggeriet, og se, hvornår det er forsvarligt at lukke op igen, men vi kan ikke risikere, at man taber materialer i hovedet på folk, som går rundt nedenunder, siger han.

Årsagen til, at den direkte passage lukkes, er netop, at en ny parkeringskælder skal etableres. Tidligere på Fisketorvet var der parkeringsplads foroven og p-anlæg nedenunder, men anlæggets stand var for dårlig til at kunne bevares. Det er netop dette p-anlæg, som allerede er i gang med at blive gravet ud.

Hele arealet, som nu er hegnet ind, skal efter planen graves ud til et stort, 10 meter dybt hul. Det er derfor, passagen nu må lukkes.

En spændende omvej

- Thomas B. Thriges Gade har tidligere delt byen i to. Kan man sige, at den gør det igen?

- Det er én måde at udtrykke det på, men jeg vil hellere sige, at folk får en spændende omvej, siger Stig Langsager.

- Spændende hvordan?

- Vores byggeplads-hegn bliver dekoreret, og der bliver kighuller i det. Der vil også blive et par udkigsplatforme, så man kan kigge over byggeplads-hegnet og ind på pladsen.

Stig Langsager fortæller, at der i alt bliver to udkigplatforme. Det ene kommer til at ligge ved Den røde boks, og det andet bliver sat op for enden af Nørregade.

- Kan de her tiltag opveje genen ved omvejene?

- Det er altid et godt spørgsmål, om det kan opveje. Jeg er sikker på, at mange af de mennesker, der skal gå en omvej, synes, at det er træls.

- Vi har fra starten gjort noget ud af at lave nogle dekorationer og nogle events for at hjælpe folk en lille smule og gøre det lidt hyggeligere, når de alligevel skal ud på en omvej, siger Stig Langsager.

Efter planen skal hele området stå færdigt med nye boliger, butikker og torvehaller i år 2020.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
3
Butik om TBT-byggeplads: - Folk tror, der er lukket

Butik om TBT-byggeplads: - Folk tror, der er lukket

5
Tøjbutik om TBT-projekt: - Der er stille i vores gade

Tøjbutik om TBT-projekt: - Der er stille i vores gade

Odenses største hul på vej lige bag rådhuset

Odenses største hul på vej lige bag rådhuset