Pas på unikt kulturtilbud


Pas på unikt kulturtilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidens Samling

af Thorkild K. Maarbjerg

Hvidtjørnvej 10, Odense V

En by skal have en bred og alsidig vifte af kulturtilbud for at kunne kalde sig en rigtig kulturby. Og i denne vifte er det vigtigt, at byen også har helt anderledes tilbud end, hvad de har i andre byer.

Nogle kommer nærmest af sig selv, vokser op med byens udvikling og bliver en naturlig del af tidens flow, begivenheder og historiefremvisning.

Andre dukker op som resultat af enkeltpersoners ihærdighed og gode ideer, vokser op og udvikler sig til noget bæredygtigt og bliver til et unikt og anderledes kulturtilbud til gavn for både byens borgere, byens liv og en del af byens tiltrækningskraft som kulturby.

Odense er heldigvis i den situation, at byens tilbud er blevet alsidige og udgøres af flere anderledes og unikke kulturtilbud som Jernbanemuseet, Fyrtøjet og Tidens Samling. Lignende findes ikke andre steder.

Imidlertid er udviklingsmuligheder både økonomisk og placeringsmæssigt meget forskellige for disse tre.

Tidens Samling er trængt - både økonomisk og placeringsmæssigt. Beliggende i beskedne loftlokaler på 2. sal i Brandts Passage - og uden elevatorer er man dels afskåret fra en del af sit naturlige kundeunderlag og dels helt uden mulighed for den ekspansion, som er nødvendig for at udvikle sig. Dette gør det vanskeligt at kunne overleve.

Odense har gennem de seneste år udviklet sig positivt på det kulturelle område med en række veltilrettelagte og strømlinede, moderne projekter, ingen tvivl om det. Men det er vores opfordring at byen også giver plads og den nødvendige økonomiske støtte til, hvad vi kan kalde et eller flere, skæve kulturtilbud, som f. eks.Tidens Samling er.

Tidens Samling er ikke blot et kulturtilbud, det har også været et vaskeægte igangsætterprojekt, som skal have økonomisk mulighed for at flytte fra loftslokalerne, hvor den har boet i mange år, til velegnede lokaler i det kulturpolitiske område - godt bakket op af en lang række frivillige ildsjæle.

Formand for Odense Radikale Venstre

Pas på unikt kulturtilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce