Pas mine børn - de savner jer


Pas mine børn - de savner jer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Skal jeg i børnehave i dag, mor?

Sådan spurgte min tre-årige datter igen mandag morgen. Morgenhåret strittede, og natkjolen krøllede, da hun stod på de bare tæer med dukken i den ene hånd, og kiggede spørgende på mig.

-Nej, du skal være hjemme ved far, indtil jeg skynder mig hjem, så far kan komme på arbejde, svarede jeg.

Jeg prøvede igen at forklare hende, hvorfor det nu lige er, at pædagogerne henne i børnehaven ikke vil passe hende for tiden.

Og det er lidt svært.

I hele min familie er vi uden forbehold vilde med pædagogerne i min datters institution her i det strejkeramte Odense.

Jeg mener, at de er dygtige til deres job, udfører pædagogik på et højt fagligt niveau, og i øvrigt er engagerede omkring lige præcis mine børn.

Så i mit sind er der ingen tvivl om, at pædagogerne får alt for lidt for deres indsats, og selvfølgelig fortjener den lønstigning og anerkendelse, som de kæmper for.

Men. Strejkeretten hører en anden tid til. I hvert fald som kampmiddel i det offentlige.

Hvis man arbejder på en privat fabrik, kan man - når man strejker - være sikker på, at man rammer ejeren, og dermed den, der har mulighed for at ændre ved situationen.

Når de offentligt ansatte strejker, går det derimod ud over borgere, der er uden nogen form for indflydelse. Alle vi mange tusinde forældre har jo ikke mulighed for at gøre noget for at imødekomme de strejkendes krav.

Vi kan bare vente på, at nogle politikere griber ind. Om det så er fra Kommunernes Landsforening eller i sidste ende Folketinget, så er det i alle tilfælde politikere, der skal tage en beslutning.

Og så er der efter min mening ingen grund til at holde hånden under strejkeretten.

Hvorfor bruger pædagogerne ikke os forældre til at få deres ønsker igennem - i stedet for at skubbe os væk?

Hvis kampen blev kæmpet uden strejke, kunne forældrene i hverdagen blive brugt til at lægge pres på politikerne. For langt de fleste af os kan jo se det fornuftige i, at pædagogernes løn skal løftes.

Jeg kunne skrive meget mere, men klokken nærmer sig 14.00 her mandag, og der er ikke mere tid. Min mand skal nemlig snart af sted på arbejde, så jeg må skynde mig hjem og overtage børnene..

Pas mine børn - de savner jer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce