Park & Vej trækker i selskabstøjet


Park & Vej trækker i selskabstøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONKURRENCE: Den kommunale afdeling vil gerne ud og byde på arbejde andre steder
ODENSE: For den enkelte borger kan det i og for sig være ligegyldigt, hvem der slår det kommunale græs, klipper hækkene, styner træerne og ordner vejene.

Men for de ca. 270 medarbejdere i det kommunale Park & Vej Service er det imidlertid ikke lige meget. De vil gerne bevare deres arbejdspladser.

I dag kan medarbejderne i det kommunale Park & Vej Service bare stå og se på, når et privat selskab snupper en bid af deres arbejde i offentlig udbud. Park & Vej Service kan ikke selv gå ud og byde på arbejde i andre kommuner og amter.

Det har været frustrerende for både medarbejdere og ledelse, som derfor i fællesskab har diskuteret fremtiden for Park & Vej Service.

Fælles forslag

- Vi peger på tre muligheder, som politikerne nu skal tage stilling til, siger Bjarne Munk, der er driftschef i Park & Vej Service.

Enten kan man finpudse lidt på den såkaldte BUM-model, som man kører efter i dag. BUM står for bestiller og udbyder modellen, hvor der sidder nogle kommunale embedsfolk på Slottet og bestiller arbejdet, og så kan Park & Vej Service byde på det og ofte på lige fod med private anlægsselskaber.

- Eller vi kunne danne et aktieselskab og i realiteten fungere som et privat selskab, siger Bjarne Munk.

- Det ville være den mest rabiate løsning og betyde, at vi helt kappede navlestrengen til kommunen.

Interessentskab

- Endelig kunne vi gå i et interessentskab med en eller flere andre kommuner, og det ville være en slags mellemting, siger Bjarne Munk.

Et I/S er en selvstændig juridisk enhed, der kan byde på opgaver i andre kommuner og amter. Samtidig er der stadig forbindelse til kommunen, der i en overgangsperiode kunne stille en omsætningsgaranti, men I/S'et vil være fri af den politiske styring.

- Det er ikke altid, politikerne har blikket rettet mod bundlinjen, for de har mange andre hensyn end lige de økonomiske at tage. Som selskab kan vi handle mere frit og hurtigere, når mulighederne byder sig, siger Bjarne Munk.

En enig arbejdsplads

Det er en enig ledelse og tillidsmandskollegium, der peger på interessentskabs-løsningen. Selskabsdannelse har ellers ikke lige været medarbejdernes kop te gennem årene.

- Men vi har jo kunne se afgrunden komme nærmere, så hvis ikke der sker noget, ville vi ryge i den med de 270 arbejdspladser, siger Peter Olsen, der er tillidsmand for de SiD-ansatte.

Han understreger, at det er et enigt tillidsmandskollegium, der står bag anbefalingen af et I/S.

- Det kan godt være, at et aktieselskab er det politiske mål, men vi mener ikke, at afdelingen er moden til et A/S allerede nu, siger Peter Olsen.

- Som et I/S får vi frie hænder til at byde på arbejdsopgaver andre steder end lige i Odense Kommune.

Park & Vej trækker i selskabstøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce