Historisk panserjager er nu flyttet fra Dannebrogsgade til den gamle kaserne på Sdr. Boulevard. Her skal den være trækplaster for nyt museum.

For 73 år siden blev den kastet ind i 2. Verdenskrig for at stoppe en tysk offensiv i Ardennerne ved juletid. Mandag tog en amerikansk bygget panserjager så på en noget mindre strabadserende mission på ladet af en af forsvaret blokvogne fra Dannebrogsgade til Sdr. Boulevard, hvor den nu er parkeret på et sted, der sømmer sig for et køretøj af denne slags: Det gamle kaserneområde, der efter planen nu skal rumme Fyns Militærhistoriske Museum. Panserjageren har i mere end et år ageret trækplaster for militærmuseet, der ved nytårstid bliver hjemløse, når deres hidtidige placering i et kontorhus rives ned til fordel af byggeriet af et nyt hovedsæde til Nordfyns Bank.

Museet håber på at kunne åbne igen i den eneste originale tilbageblevne bygning på Odense Kaserne - den bygning, der frem til foråret husede Totalforsvarsregionen og inden da kommandantskabet for Fynske Livregiment. Den 30 ton tunge kampvogn fik i øvrigt politieskorte til den sidste rejse, mens mange historieinteresserede folk fulgte med. Kampvognen kom efter krigen til Danmark som en del af USAs militære hjælp og i mange år var den udstationeret i Jylland, inden den blev renoveret og fik en æresplads foran museet.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune