Pædagogmedhjælpere føler sig nedgjort


Pædagogmedhjælpere føler sig nedgjort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Raser over Odense Kommunes institutionschef, Britta Carl, der siger, at de ikke kan stå alene med ansvaret for at passe børn

ODENSE: Pædagogmedhjælperne i Odense Kommune føler sig snigløbet af deres øverste chef, institutionsleder Britta Carl.

Vreden kommer, efter at Britta Carl har afvist at lade medhjælperne passe børn her under pædagogkonflikten blandt andet med den begrundelse, at de "ikke dur til at stå alene med ansvaret" .

- Til daglig må vi godt

Men det er at nedgøre en hel personalegruppe, mener tillidsmandsgruppen blandt pædagoghjælperne i Odense.

- Til daglig må vi gerne være alene med børnene i de udvidede åbningstider. Vi må gerne åbne institutionen alene om morgenen uden pædagogisk assistance, og vi arbejder tit alene på stuen. Vi må også gerne overbringe svære beskeder til forældrene. Der er faktisk rigtig mange medhjælpere, som trækker akkurat samme læs som pædagogerne i det daglige arbejde, men det er tilsyneladende ikke gået op for alle endnu, siger Jesper Skov Nielsen, tillidsmand for Munkebjergområdet.

Han har sammen med andre tillidsfolk i Odense skrevet et læserbrev for at gøre opmærksom på, hvilket ansvar de omkring 600 pædagogmedhjælpere i kommunen faktisk har i det daglige. Og det svigt fra ledelsen, tillidsmændene mener finder sted.

Mange års erfaring

- De fleste af os er voksne og ansvarlige mennesker, der har arbejdet med børn i mange år. Derfor skærer det lidt i hjertet at høre, at ens øverste chef ikke synes bedre om arbejdsindsatsen, end hun åbenbart gør, når hun kan sige sådan noget i medierne, siger Jesper Skov Nielsen, som savner noget anerkendelse.

Institutionschef Britta Carl beklager, at hendes udtalelser er blevet opfattet som nedgørende.

- Pædagogmedhjælperne laver et udmærket og flot stykke arbejde, så hvis de føler mine udtalelser som nedgørende, så har jeg udtrykt mig uklart, siger hun.

Hensyn til forældrene

- Beslutningen om at friholde pædagogmedhjælperne for at passe børn er primært taget af hensyn til forældrene, men altså også for at beskytte det personale, der er tilbage. Så jeg har bestemt ikke noget ønske om at nedgøre dem. Men de skal ikke have svære samtaler med forældrene alene - hvis det sker i dag, er det noget vi må kigge på, siger Britta Carl.

Pædagogmedhjælperne er enige med Britta Carl i beslutningen om ikke at passe børn under konflikten.

Men tillidsmændene mener, at Britta Carl i stedet skulle have henvist til det administrative kaos, det vil give at afgøre, hvilke 4-8 børn, som skal passes af de 1-2 medhjælpere i hver institution.

Pædagogmedhjælpere føler sig nedgjort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce