Pædagogmedhjælper frifundet i 2016: Skoleleder tav som vidne om tidligere henvendelser om krænkelser

Den nu dømte pædagogmedhjælper blev i 2016 frifundet i en lignende sag om krænkelser. Skolepigens forældre mødtes i efteråret 2015 med Jens Otto Dalhøj, der via mail foretog en underretning samme aften som mødet. Arkivfoto: Jens Wognsen

Pædagogmedhjælper frifundet i 2016: Skoleleder tav som vidne om tidligere henvendelser om krænkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I foråret 2016 blev den nu dømte pædagogmedhjælper fra Stige Skole frifundet for at have krænket en piges blufærdighed. Skoleleder vidnede, men fortalte intet om de forældrehenvendelser til ham, som er kommet frem i forbindelse med ny retssag i 2017.

Adskillige forældre har til Fyens.dk og senere under vidneansvar i retten forklaret, at de for år tilbage gik til den daglige leder af Stige Skole og leder af skolefritidsordningen Jens Otto Dalhøj og fortalte ham om krænkelser mod deres døtre begået af den nu dømte pædagogmedhjælper Niller Bo Knudsen.

Alligevel nævnte Jens Otto Dalhøj intet om forældrenes henvendelser, da den mangeårige leder af Stige Skole og daværende formand for Børne- og Ungeudvalget i Nordfyns Kommune den 3. maj 2016 vidnede ved Retten i Odense, hvor den mandlige pædagogmedhjælper dengang blev frifundet.

Niller Bo Knudsen var tiltalt for at have tungekysset og befølt en pige på brystet og i skridtet i sfo'en på Stige Skole i perioden januar 2011 til juli 2013.

Fyens.dk har fået aktindsigt i både domsudskriften og retsbogen, hvor forklaringerne fra den tiltalte, pigens mor, en lærer og Jens Otto Dalhøj er gengivet.

Skolelederen fortalte i retten, at han i en samtale irettesatte pædagogmedhjælperen for et projekt i skolegården, hvor den nu dømte havde belønnet nogle børn. Den 55-årige forklarede i december under den nye sag, at han havde givet nogle børn is for at male dele af skolegården, mens et andet barn ikke fik, fordi vedkommende ikke havde hjulpet så meget.

Herudover fortalte Jens Otto Dalhøj ifølge retsbogen, at han havde hørt om mørkeleg i kælderen før sommerferien 2014. Det havde han bedt tiltalte holde op med "for at undgå eventuelle misforståelser", og fordi "det var et dårligt signal at sende".

Skolelederen udtalte også, at "tiltalte har altid været en del af legen, og han har været meget vellidt. Der har altid været fysisk aktivitet, når tiltalte har været der. Han ved ikke, om der har været kropslig kontakt".

De to sager
Den tidligere pædagogmedhjælper Niller Bo Knudsen var i 2016 tiltalt for blufærdighedskrænkelse mod en pige i sfo'en i Stige Skole i perioden mellem starten af 2011 og sommeren 2013. Han blev frifundet i sagen, hvor skoleleder og daværende formand for Børn- og Ungeudvalget på Nordfyn Jens Otto Dalhøj vidnede.

I december 2017 var pædagogmedhjælperen atter for retten. Oprindeligt tiltalt for 20 forhold, der dog løbende voksede til 28 forhold efter mediernes omtale. Denne gang blev han dømt for 22 af 28 forhold om gennem en lang årrække at have kysset, befølt og på anden måde krænket små piger.

Den 55-årige nægtede sig skyldig og har anket sagen til landsretten.


Uddrag af Jens Otto Dalhøjs vidneforklaring fra retsbogen fra sagen i maj 2016.

Tjenstlig samtale

Krænkelserne, som forældrene under straffeansvar har fortalt, at de gjorde skolelederen opmærksom på, skete i tiden 2002-2006 - længe før retssagen i maj 2016 og længe før mange af de overgreb, som senere fandt sted.

En mor fortalte i retten, at Jens Otto Dalhøj til sidst - efter flere henvendelser - oplyste hende, at pædagogmedhjælperen havde været til en tjenstlig samtale, og at "så var der ikke mere i den sag".

Denne tjenstlige samtale fortalte skolelederen heller ikke om som vidne i retssagen i 2016, ligesom anklageren under sagen i december kunne fortælle, at der ikke fandtes dokumentation for, at den havde fundet sted.

Moderen fortalte i sit vidneudsagn i december, at hun i sin tid desuden talte med den daværende kvindelige leder af sfo'en, Laila Baltersen, som virkede meget interesseret i, at forældrene gik politiet.

- Det var mærkeligt. Som om hun vidste noget, hun ikke kunne sige, fortalte vidnet.

Fyens.dk har været i kontakt med Laila Baltersen, der ikke vil kommentere moderens vidneudsagn.

Fritaget for tjeneste

Den nu 55-årige Niller Bo Knudsen blev i maj 2016 frifundet, fordi den forurettede piges forklaring ifølge retten ikke var sikker og detaljeret nok, og fordi der ikke var andet, der bakkede forklaringen op.

Den 19. december 2017 blev den tidligere pædagogmedhjælper dømt for 22 af 28 forhold om krænkelser begået mod piger i sfo'en, i hans hjem og i forbindelse med, at han var håndboldtræner i Stige Håndboldklub. Han nægtede sig skyldig og har anket dommen. Ingen fra Stige Skole var indkaldt til at afgive vidneforklaring i sagen i december.

Efter en intern undersøgelse i Børn- og Ungeforvaltningen er Jens Otto Dalhøj blevet fritaget for tjeneste og indstillet til fyring. En forælder til to af de krænkede børn på Stige Skole overvejer desuden at politianmelde skolen for manglende underretning i sagen.


Uddrag af udskriften af dommen fra maj 2016, hvor Niller Bo Knudsen blev frifundet.

Fyens.dk bringer navnet på personer, der idømmes et års ubetinget fængsel eller derover. Vi har forsøgt at få en kommentar fra Jens Otto Dalhøj, men det har ikke været muligt.

Pædagogmedhjælper frifundet i 2016: Skoleleder tav som vidne om tidligere henvendelser om krænkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce