Pædagog: Det er nu, kampen skal kæmpes


Pædagog: Det er nu, kampen skal kæmpes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi bliver ved, indtil vi når vores mål, sagde en af de flere tusind pædagoger, der onsdag demonstrerede i Odense.

En af de aktionerende pædagoger i dagens store demonstration i Odense er Anne Marie Olsen fra Kolding. Hun mener, det er vigtigt at stå fast på de lønkrav, pædagogerne har fremsat, selvom konflikten nu er gået ind i sin fjerde uge.

Anne Marie Olsen, hvordan kan I blive ved med at forklare folk, at det er nødvendigt at aktionere?

- Vi er klare i spyttet, når vi taler med folk, og vi kan godt forstå, at det er frustrende for forældre, at de ikke kan få passet deres børn, men jeg synes også, vi oplever meget positive reaktioner i forhold til, at de synes, vi er mere værd end det, vi har fået. Og at det er nu, kampen skal kæmpes for en lige løn og en retfærdig løn for det arbejde, vi laver.

Konflikten er gået ind i sin fjerde uge. Hvor længe kan I blive ved?

- Vi kan blive ved, så længe det er nødvendigt. Vi må kæmpe til den bitre ende.

I dagens aviser skælder pædagogerne i nogle store annoncer ud over, at de nu har udsigt til at blive lockoutet. Men er lockout ikke bare en ganske almindelig demokratisk måde at gøre tingene på fra arbejdsgivernes side?

- Jo, det har du ret i, og det er det modspil, KL kan give til vores strejke. Vi har jo bare ikke valgt at starte med at lukke hele området. Vi har taget 15 kommuner, og KL har så ønsket at optrappe konflikten. Det, der undrer os, er, at man skælder ud over, at vi tager forældrene som gidsler, men nu tager KL jo endnu flere forældre som gidsler.

Pædagog: Det er nu, kampen skal kæmpes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce