Padelspiller satser formue på havne-bane

Batsporten er stor i Spanien, hvor Nina Krebs Pedersen har boet i 12 år, og nu håber hun, at padel også vil bide sig fast i Danmark. Foreløbig har hun etableret en padelbane på Byens Ø i Odense.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Padelspiller satser formue på havne-bane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den første padelbane er etableret i Odense på Byens Ø. Den fynske iværksætter Nina Krebs Pedersen håber, at hun kan gøre blandingen af tennis og squash, den næststørste sport i Spanien, stor på Fyn og i resten af Danmark.

Hvis du har din faste gang på Byens Ø i Odense, har du sikkert undret sig over, hvad det er for en ny sportsbane, der er blevet etableret.

Få hundrede meter bag Fodboldfabrikken er en tennislignende bane - med hærdet glas omkring - opført. Her dyrkes sporten padel.

I juni i forbindelse med Havnekulturfestivalen stod padelbanen klar. Iværksætteren Nina Krebs Pedersen forklarer om sin ide:

- Jeg har boet i Spanien i 12 år, hvor padel er den næststørste sport efter fodbold. Da jeg kom tilbage i Danmark i 2011, fik jeg lyst til at etablere en bane i Odense.

Hun er i gang med at uddanne sig til markedsføringsøkonom og er selv ivrig padelspiller.

Men det har bestemt ikke været let at få etableret den første padelbane i Odense. Det har taget mange år at få ført ideen ud i livet.

- For det første skulle Odense Havn give mig lov til at etablere banen. Derudover skulle jeg finde firmaer, som kunne stå for selve produktionen, fortæller Nina Krebs Pedersen.

Bane koster 300.000 kroner

Det har ikke kun været en kamp at få de praktiske forhold i orden. Pengepungen har også været hårdt ramt.

- Banen koster mellem mellem 300.000 og 400.000 kroner. Og den havde været endnu dyrere, hvis ikke underlaget havde været i orden, siger Nina Krebs Pedersen.

Det fynske drivhusfirma Drivadan har sat det hærdede glas op omkring banen, mens det fynske firma NKI har lagt kunstgræsset.

Iværksætteren ved, at det kræver mange besøgende, før udgifterne er tilbagebetalt. Men hun er overbevist om, at sporten bliver populær.

- Jeg havde jo ikke gjort det, hvis jeg ikke troede på, at projektet ville blive en succes, siger hun og fortsætter:

- Jeg har allerede planer om, at gamle tennisbaner i Vissenbjerg skal laves om til padelbaner.

Læs mere om padelprojektet på Mitfyn.dk (betalt indhold) og i Fyens Stiftstidende onsdag.

Padelspiller satser formue på havne-bane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce