Den 41-årige mand, som er sigtet for flere påsatte brande i Odense, har over for politiet indrømmet, at han satte ild til klubhus tilhørende Dalum IF.

En 41-årig mand fra det sydlige Odense, som allerede er sigtet for fire påsatte brande og en blufærdighedskrænkelse, har over for politiet indrømmet en femte brand.

Den fandt sted en lørdag aften den 13. februar mellem klokken 22 og 22.30, hvor der blev sat ild til det nederste af træbeklædningen på et klubhus ved Dalum IF. Ilden brændte hul på et plasticrør, og derfor slukkede den sig selv, da vandet løb ud.

- Vi har vist ham nogle videooptagelser fra stedet, og han har erkendt, at det er ham, der har forsøgt at sætte ild til klubhuset, forklarer Henrik Justesen, chef for Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.

Den 41-årige blev en lille uge efter branden på klubhuset varetægtsfængslet for fire påsatte brande samt en blufærdighedskrænkelse.

Brandene nægter han, men han erkender at have været på en terrasse til en villa på Fruens Bøge Allé, hvor en kvindelig beboer så en mand blotte sig og onanere.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Her har det brændt i Odense

Videooptagelser skal gennemgås

På fredag har han siddet varetægtsfængslet i fire uger, og fra såvel den 41-årige mand som hans forsvarer og anklagemyndighed er der lagt op til en skriftlig fristforlængelse på yderligere fire uger. Det er dog i sidste ende retten, som fredag morgen skal nikke ja til fristforlængelsen.

Det giver politiet tid til yderligere efterforskning i de mange sager om påsatte brande, hvoraf de mest kendte er ildspåsættelserne af Restaurant Carlslund, værtshuset Bondestuen, Odense Roklub, Sortebrødrenes spejderhytte i Fruens Bøge samt en lang række mindre brande i Dalum og Dyrup.

- Med anholdelsen af manden er vi først rigtigt i gang med efterforskningen, for nu ved vi, hvad vi skal lede efter, og der er mange videooptagelser, vi skal gennemgå for at se, om det er den sigtede, som optræder på dem, forklarer Henrik Justesen.

Den 41-årige er omfattet af navneforbud.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Erkender brand: Nægter fortsat fire brande

Erkender brand: Nægter fortsat fire brande

5
Påsatte brande: Gerningsmand brugte brandbare væsker

Påsatte brande: Gerningsmand brugte brandbare væsker

2
Formodet brandstifter står måske bag Carlslund-brand

Formodet brandstifter står måske bag Carlslund-brand