En 41-årig mand, som er sigtet for foreløbigt fire påsatte brande i Odense, skal mentalundersøges på en psykiatrisk afdeling

Odense: Den 41-årige mand, som sidder varetægtsfængslet mistænkt for flere påsatte brande i Odense, skal mentalundersøges.

Det fremgår af den fængslingskendelse fra Retten i Odense, som avisen har fået aktindsigt i.

Under grundlovsforhøret i fredags var der lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning af den mere end snes påsatte brande i Odense inden for de seneste 13-14 måneder, men baggrunden for fængslingen af den 41-årige er sket for åbne døre.

I fængslingskendelsen fremgår det, at retten ikke finder grund til en kortere varetægtsfængsling end fire uger, fordi der dels er en omfattende politiefterforskning, dels skal den 41-årige gennemgå en personundersøgelse.

Den skal fastslå, hvilken tilstand, manden er i, og i grundlovsforhøret erklærede han sig også villig til at gennemgå en mentalundersøgelse. En sådan undersøgelse foregår typisk på en psykiatrisk afdeling, hvor en arrestants mentale tilstand vurderes af læger og psykiatere.

Manden er sigtet for fire brande samt ét tilfælde af blufærdighedskrænkelse. To af brandene er sket ved en FDF-spejderklub på Tranehøjen ved Dyrup Kirke, og i begge tilfælde er der hældt brandbare væsker ind gennem henholdsvis et vindue og under en port. De to andre brande er sket på samme tidspunkt samme aften på Dalum Dyreklinik og Dalum Fodterapi, begge dele på Dalumvej. I ét af de to tilfælde er der også hældt brandbar væske ind gennem et vindue, mens en affaldscontainer det andet sted er sat i brand.

Blufærdighedskrænkelsen fandt sted umiddelbart inden brandene på Dalumvej, hvor en kvinde til en ejendom på Fruens Bøge Allé så en mand blotte sig.

Den 41-årige, som kun er kendt af politiet for lidt småkriminalitet, nægter sig skyldig. Han er omfattet af navneforbud, fordi han har et usædvanligt navn.

Politiet undersøger netop nu, om manden kan sættes i forbindelse med flere af de øvrige påsatte brande, herunder brandene på Restaurant Carlslund og værtshuset Bondestuen.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Påsatte brande: Mand erkender brand i Dalum-klubhus

Påsatte brande: Mand erkender brand i Dalum-klubhus

Erkender brand: Nægter fortsat fire brande

Erkender brand: Nægter fortsat fire brande

2
Formodet brandstifter står måske bag Carlslund-brand

Formodet brandstifter står måske bag Carlslund-brand