Pårørende til røverioffer savner hjælp fra kommunen

Selv om Ib Johannes Hansen er ude af stand til at klare sig uden hjælp, strømmer det ind med beskeder, der skal svares på, fra Odense Kommune.
Foto: Karen Beckert

Pårørende til røverioffer savner hjælp fra kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Ib Johannes Hansen blev alvorligt hjerneskadet ved et overfald i Vollsmose i maj, lukkede banken omgående hans konto, så ingen uberettiget kunne hæve penge på den.

Derfor må hans familie lægge ud, når han for eksempel har brug for nyt tøj, eller når han skal klippes, selv om han har penge på kontoen.

Men en tilsvarende stopknap findes ikke i det kommunale system. Der bliver ved at dukke beskeder op i hans e-boks, som der skal svares på. Det er et problem for hans familie, som ikke har adgang til hans Nemid.

- Jeg har søgt om at blive hans værge, men der er fire måneders sagsbehandlingstid hos statsamtet, fortæller Ib Johannes Hansens svigerinde, Karen Beckert.

Når hun skal tjekke, at der er gået de korrekte indbetalinger ind på hans konto, skal hun møde personligt op hos hans bank i Odense. Da hun i august gjorde det, viste det sig, at hans løn fra Odense Kommune var stoppet.

Det lykkedes hende at få sikret indenfor tidsfristen, at han i stedet får udbetalt sygedagpenge. Karen Beckert oplever stor hjælpsomhed og venlighed, når hun kontakter sagsbehandlerne i kommunen, men hun er dybt frustreret over, at processen har været så besværlig.

- Hvor ville det have været fantastisk, hvis de havde kontaktet mig og sagt: " Hej vi ved du vil varetage hans interesser, så nu skal du skal ikke bekymre dig om hans forsørgelsesgrudlag, det ordner vi med de lovpligtige ydelser." Så ville jeg kunne koncentrere mig om at ordne hans personlige forhold og hans videre behandling.

Karen Beckert har nu fået adgang til Ib Johannes Hansens e-boks, som indeholdt 24 ulæste beskeder. Hun har også fået hjælp fra hans fagforening, 3F. Men hun spekulerer på, hvordan det går de mennesker, som ikke har nogle pårørende til at hjælpe med situationen.

- Jeg har brugt så meget tid, at jeg har måttet sige mit deltidsjob op. Jeg har foreløbig haft udgifter for cirka 10.000 kroner. Jeg har ikke ondt af mig selv, jeg har selv valgt at hjælpe, og jeg har pengene til det. Men hvad var der sket, hvis jeg nu ikke havde haft nogle penge på kontoen eller i det hele taget ikke havde været der, siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Odense Kommunes social- og arbejdsmarkedsrådmand Peter Rahbæk Juel (A).

Pårørende til røverioffer savner hjælp fra kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce