På slankekur i arbejdstiden

140 ansatte i Odense Kommune har siden januar haft mulighed for at slanke sig med kommunens hjælp.
Foto: Tegning: Gert Ejton

På slankekur i arbejdstiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overvægtige medarbejdere i Odense Kommune er siden januar blevet tilbudt slankekurser på kommunens regning.

140 kommunalt ansatte i Odense, der måske har lidt for mange deller på sidebenene, har siden januar haft muligheden for at veksle de daglige arbejdsrutiner med et kursusforløb om sund kost og effektiv motion.

Som et led i Odense Kommunes bestræbelser på at nedbringe et højt årligt sygefravær på over 18 dage pr. medarbejder er kommunen som noget nyt begyndt at tilbyde overvægtige ansatte regulære slankekurser.

Formynderi og ansvarlighed

Personalekonsulent i Odense Kommune og én af initiativtagerne til kurserne Line B. Nielsen understreger, at kurserne er frivillige.

- Vi har sendt tilbuddet ud til en række ledere, som har distribueret det videre til deres medarbejdere. De, der har haft lyst, har så kunnet melde sig til. Faktisk har flere medarbejdere efterspurgt slankekurser, siger hun.

Initiativet i Odense er langtfra det eneste af sin art. I Fredericia går kommunen så langt som til at indkalde overvægtige medarbejdere til en kammeratlig samtale, og i den private sektor har flere og flere virksomheder øget fokus på slankeprogrammer som et element i personalepolitikken, vurderer Johan Peter Paludan, direktør for Institut for Fremtidsforskning.

Han kalder tendensen for en blanding af formynderi og regulær ansvarlighed over for medarbejderne.

På slankekur i arbejdstiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce