På ferie i Egypten: Odenseansk kvinde flygtede fra Hurghada-angreb

Politi og sikkerhedsstyrker uden for Bella Vista Hotel i den egyptiske ferieby Hurghada.
Foto: STRINGER/Scanpix Denmark

På ferie i Egypten: Odenseansk kvinde flygtede fra Hurghada-angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En fynsk kvinde var på ferie på det hotel i Hurghada i Egypten, hvor ukendte gerningsmand fredag aften angreb og sårede tre.

Da to endnu ukendte gerningsmænd fredag aften angreb Bella Vista Hotel i den egyptiske ferieby Hurghada og sårede tre turister, oplevede 29-årige Stine Bilde Hansen fra Odense det på nærmeste hold. Det skriver BT.dk.

Odenseaneren, der var på ferie på hotellet sammen med en veninde og stadig befinder sig i Egypten, flygtede fra hotellet, da gerningsmændene kom.

- Jeg står ude på vores balkon, og pludselig kan jeg se, at der er nogen går i panik ude foran. Så hører jeg skud. Jeg så ikke, hvor mange de var, men de kom i båd fra vandet. Vi var bange og rystede. Vi hørte dem råbe ’allahu akbar’. Jeg nåede ikke at se dem, jeg løb bare, fortæller Stine Bilde Hansen til bt.dk.

Gemte sig i murbrokker

Hverken Stine Bilde Hansen eller veninden kom noget alvorligt til, men pådrog sig mindre skrammer under flugten. Undervejs blev de væk fra hinanden, men talte sammen via deres telefoner.

- Jeg flygtede ind i et gammel hotel, der bare var nogle murbrokker. Jeg gemte mig under nogle gamle cementsække og lå helt alene og turde ikke røre mig, fortæller Stine Bilde Hansen til netavisen.

De to danske kvinder vil gerne hjem, men har ifølge BT fået at vide, at de først kan komme med et fly tilbage til Danmark tirsdag.

Forløbet stadig uklart

Det er stadig uklart, hvad motivet til angrebet var, og hvordan det forløb.

Sikkert er det dog, at to østrigske og en svensk turist blev såret under angrebet, hvor gerningsmændene trængte ind på det egyptiske hotel. Ofrenes tilstand er stabil.

Ifølge BBC havde gerningsmændene ikke skydevåben, men udelukkende knive, mens nyhedsbureauet Reuters citerer sikkerhedskilder for, at de to mænd også havde skydevåben og en selvmordsvest.

Gerningsmændene er ifølge BBC begge døde. Den ene skulle angiveligt være blevet dræbt af politiets skud, mens den anden blev såret og senere døde af sine kvæstelser.

Om den anden gerningsmand er død, er dog endnu uklart ifølge Reuters.

Den egyptiske turismeminister Hisham Zazou har kaldt angriberne "amatøragtige" og siger, at deres motiver er uklare.

- De brugte kun knive. Hvis nogen vil begå noget frygteligt, så ville han ikke bruge en kniv, skulle Zazou have udtalt ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Egyptiske sikkerhedsstyrker søger stadig efter medsammensvorne, og Hurghadas ind- og udfaldsveje er lukkede.

Hotellet: Mænd angreb med knive og attrap

Bella Vista Hotel skriver på dets Facebookside at to påvirkede mænd angreb med små knive og en pistolattrap i plastik, hvorefter hotellets sikkerhedsfolk og en politimand skød dem. Den ene døde, og den anden blev ifølge Facebooksiden pågrebet.

The true story of what happened in Bella Vista Resort HurghadaThe whole situation didn’t take more than 4 minutes...

Opslået af Bella Vista Resort Hurghada på 9. januar 2016


På Facebooksiden har hotellet også lagt billeder op af de tre hotelgæster, der blev såret under angrebet.

These are the injured guests (3) And they are OK nowGod bless themGod bless Egypt

Opslået af Bella Vista Resort Hurghada på 9. januar 2016

Her skete angrebet

På ferie i Egypten: Odenseansk kvinde flygtede fra Hurghada-angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce