Fredag eftermiddag er der ofte kaos på parkeringspladsen ved Skt. Jørgens Hallen. Omkring 100 børn i alderen fem til 10 år skal afleveres og hentes ved hallen, men p-pladserne er få, og forældrene føler, parkeringsvagten lurer, når de skal aflevere og hente deres børn.

Odense: Hver fredag eftermiddag skal Jeanette Juul Hansen aflevere sin otteårige søn til håndboldtræning ved Skt. Jørgens Hallen. Fra klokken 18 er der fri parkering, men i tidsrummet fra 16 til 18 skal omkring 100 børn afleveres og hentes til håndboldtræning hos Stjernen og med 40 pladser, er det ikke en nem sag. Da Jeanette kommer ud efter at have afleveret sin søn, får hun en ærgerlig overraskelse i forruden. En parkeringsafgift fra parkeringsvagten.

Sagen kort

Fra den 1. juli 2015 blev parkeringspladsen ved Østre Plads til betalingsparkering med kontrol af Parkzone. Før dette var der ikke parkeringskontrol på pladsen.Parkeringspladsen overgik til den nye aftale, da brugere til Østre Kulturcenter, som huser Odense Musikskole, Korsløkke Ungdomsskole, Folkemusiklaget Fynboernes øvelokalet og Skt. Jørgens Hallen, havde store udfordringer med biler, som holdt parkeret hele dagen, men ikke var brugere eller beboere til ejendommene omkring.

Samtidig skal der være en fri brandvej i tilfælde af brand og andre redningsaktioner, hvor ambulancer og brandbiler skal kunne komme ind på pladsen.

Jeanette er ikke den eneste, der får en bøde. 10 andre er samme eftermiddag kommet ud til en gul seddel i forruden, og de er ved at få nok af at føle sig luret på af en parkeringsvagt, når de skal aflevere deres børn til træning i en klub, som gør et stort socialt arbejde.

- Det føles som om, at de står på lur. De ved, der er mange om fredagen, og de scorer kassen på børnefamilier. Det er moralsk forkert, siger Jeanette Juul Hansen og fortsætter:

- Det er et stort socialt arbejde hos Stjernen, der bliver straffet. Jeg er uforstående overfor, at man ikke har en forståelse for, at man skal aflevere sit barn til håndbold, og at kommunen gjorde parkeringspladsen til betalingsparkering i første omgang.

Står på lur

I juli 2015 overgik parkeringspladsen til Parkzone, et privat parkeringsfirma, og blev til betalingsparkering.

Raymond Simpson, indehaver af cafeteriet i Skt. Jørgens Hallen, har snakket med flere end 100 vrede forældre og brugere af parkeringspladsen, som har fået en bøde, ofte mens at de har afleveret deres barn til træning.

- Hver uge sker det. Vi bliver sat i dårligt lys, fordi folk tror, det er vores skyld, men vi har ikke noget med parkeringen at gøre, fortæller han.

Stjernen har i længere tid samarbejdet med kommunen for at løse parkeringsproblemet, og de har også fået indført fri parkering i weekenden samt parkeringstilladelser til trænere og medarbejdere, så de kan holde på pladsen.

- Vores ordning med kommunen er vi tilfredse med, men det er dødirriterende om fredagen. Parkeringsvagten skræmmer forældrene væk, og det er et problem for Stjernen, fortæller formanden, Finn Hansen.

Overgik til Parkzone

Aftalen om betalingsparkering på Østre Plads startede op efter aftale med brugerne af Danmarksgade 10, Østre Kulturcenter, som havde udfordringer med biler, der holdt parkeret hele dagen af andre end brugerne og beboerne. Odense Kommune er klar over problematikken på parkeringspladsen.

- Her har været mange drøftelser i Brugerrådet på stedet, og det er ikke muligt at tilfredsstille alle parter. Derfor er der truffet denne beslutning om parkeringskontrol med seneste ændring pr. den 5. maj 2017 med fritagelse i weekender, skriver Lis Borg Petersen, ejendomsadministrator hos By- og Kulturforvaltningen i en mail til redaktionen.

- Med hensyn til antallet af pladser har vi forsøgt at finde den bedst mulige løsning, så vi tilgodeser alle interessenter. Vi kan ikke lave flere p-pladser tæt ved hallens indgang, da vi skal sikre, at ambulancer og brandbiler kan komme helt frem.

  • Peter Leth-Larsen

    Af:

Mere om emnet

Se alle
5
Svar på kritik af p-selskab: Parkeringsvagterne må ikke lure

Svar på kritik af p-selskab: Parkeringsvagterne må ikke lure