Der er installeret såkaldte intelligente kameraer i P-kælderen ved Brandts Klædefabrik i Odense. Det sker efter en periode med hærværk og ulovlige fester i kælderen.

Parkeringskælderen i Pantheonsgade ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense bliver nu via nye overvågningskameraer et sikrere sted at opholde sig for bilister og andre med ærinde i kælderen, fortæller ejerne af p-kælderen.

Installering af de nye kameraer kommer efter en periode, hvor parkeringskælderen har været ramt af hærværk. Der er også blevet holdt ulovlige fester, og p-kælderen har også været hjemsted for en gruppe unge skatere.

Det har givet utryghed for brugerne. Men nu venter Brandts Klædefabrik, at problemerne er løst med de nye kameraer, skriver ejerne i en pressemeddelelse.

- Vi har fået digitale kameraer, der kan se, hvis der opholder sig uønskede personer i p-kælderen. Så kan vagtcentralen via et højttalersystem advare personerne om at forlade kælderen. Sker det ikke, sendes en vagt, fortæller Eva Pasgaard, der er Passagemanager i Brandts Klædefabrik - med tilføjelsen:

- Vi kunne selvfølgelig have valgt at låse kælderen af, så kun bilejerne har adgang. Men vi vil gerne have, at parkeringskælderen er så nem som mulig at bruge. Bilejere kan godt blive usikre, hvis der er lås på. Derfor besluttede vi os for løsningen med de digitale kameraer, fortæller Eva Pasgaard.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.