Parkeringsgruppen, der gav Keld Hansen en afgift for at overtræde parkeringsreglerne på en invalideplads, trækker nu halvdelen af afgiften tilbage.

- Vi har nu kigget på sagen igen og har efter nye oplysninger på området valgt at trække halvdelen af afgiften på 1300 kroner tilbage. Sådan siger direktør fra Parkeringsgruppen, Jørgen Pedersen.

Parkeringsgruppen er dog stadig af den holdning, at den afgift, den gav til Keld Hansen for forkert indstilling af p-skiven på en invalideplads ved Bazar Fyn i Odense, var givet på et korrekt grundlag.

Skiltningen på området har ifølge Jørgen Pedersen tydeligt vist, at en overtrædelse af reglerne på den pågældende plads, ville medføre en afgift på 1300 kroner. Parkeringsselskabet har dog nu besluttet, at Keld Hansen slipper med halvdelen, fordi han som invalid har ret til at holde på pladsen, men hans p-skive var ikke sat korrekt.

Glad Keld Hansen

Keld Hansen tager positivt imod den gode nyhed.

- Jeg er glad for, at afgifter for en parkeringsforseelse er lige for alle, siger han.

Årsagen, til at Parkeringsgruppen bakker ud i denne sag, skyldes, at den har fået kendskab til andre virksomheders praksis på området.

- Vi bakker ud, fordi vi har fået kendskab til, at andre parkeringsselskaber, herunder Q-park, ikke giver fuld afgift til bilister med invalideskilt. De følger en praksis, hvor afgiften er den samme som for bilister uden invalideskilt.

Rimeligt beløb

Jørgen Pedersen understreger dog, at formålet med reglen er at sikre andre invaliders adgang til en p-plads.

Han mener, at man som invalid derfor bør tage særlig hensyn til andre invalider og pålægges denne store afgift for at optage pladsen for andre.

- Vi synes, at 1300 kroner er et rimeligt beløb, da man jo skal tage hensyn til den næste, der ønsker pladsen.

Mere om emnet

Se alle
35
Invalid: Hvorfor skal jeg betale dobbelt takst?

Invalid: Hvorfor skal jeg betale dobbelt takst?

14
Dobbelte p-afgifter er helt normalt ved Bazar Fyn

Dobbelte p-afgifter er helt normalt ved Bazar Fyn

1
Anker Boye støtter invalids kamp mod p-selskab

Anker Boye støtter invalids kamp mod p-selskab