P-chef om klage: - Man kan ikke vinde hævd over færdselsloven

Bent Jørgensen har klaget over en p-afgift, men har fået afslag. Bent Jørgensen mener, han har holdt i en indkørsel, mens p-selskabet mener, det er en indkørsel. Foto: Yilmaz Polat

P-chef om klage: - Man kan ikke vinde hævd over færdselsloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chef for Parkeringskontrol Nord Frode Nielsen siger, at ejer af Restaurant Målet Bent Jørgensen har lov til at være uenig og ret til at tage sagen om p-afgift i retten.

Bent Jørgensen har altid holdt det samme sted uden problemer. Hvordan kan han pludselig få en afgift?

- Man kan ikke vinde hævd over færdselsloven. Bare fordi man har parkeret det samme sted i 30 år, betyder det ikke, at det har været lovligt.

Bent Jørgensens afgift er givet med begrundelsen, at han holder på fortovet. Han mener selv, at det er en indkørsel, og at han derfor gerne må holde der. Hvornår er et fortov et fortov, og hvornår er det en indkørsel?

- Det er et spørgsmål om definitioner. Et fortov kan også defineres ved brug. Det vil sige, hvis folk går på det, så er det et fortov. En indkørsel skal være fysisk afgrænset langs begge sider. Det handler om sikkerhed, så man kun kan køre ud på vejen ét sted.

Det stykke, som Bent Jørgensen kalder indkørsel, har tidligere haft en anden belægning og været afgrænset af noget buskads. Var det så i orden at holde der dengang?

- Det ville hjælpe på det.

Bent Jørgensen har tidligere fået en p-afgift for at holde det samme sted, men den blev trukket tilbage med begrundelsen: "i forbindelse med at vores nye parkeringsvagter var under oplæring, blev der placeret en testafgift på Deres køretøj. Vi beklager fejlen." Hvorfor kan han så få en ny afgift for at holde samme sted?

- Den første var en testafgift og ikke en rigtig p-afgift. Men det betyder ikke, at parkeringen var lovlig.

Bent Jørgensen overvejer at tage sagen i retten. Hvad tænker du om det?

- Man har lov til at være uenig i en afgørelse, og så har man ret til at tage den i fogedretten og få sagen prøvet hos en uvildig dommer. Der har været mange domsafsigelser gennem tiden, som netop handler om dette, og det er ret klart, at der skal være fysisk afgrænsning, før det ikke tæller som fortov.

P-chef om klage: - Man kan ikke vinde hævd over færdselsloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce