Møder i Odense - i Dianavænget og i Vollsmose.

To kvindelige folketingsmedlemmer med indvandrerbaggrund, Özlem Cekic (SF) og Fatma Øktem (V) er 23. oktober på besøg kl. 10.30 i Dianavænget, og kl. 15.00 er der debat på Vollsmose Bibliotek.

Begge steder vil de to fortælle om deres egne erfaringer fra politik, om det danske demokrati og om hvorfor de mener, at det er en pligt for alle, at bruge sin demokratiske stemme.

Odense er femte stop på deres "Danmarksrundtur Nydanske Stemmer" forud for kommunal- og regionsrådsvalget 19. november. De vil i løbet af de næste måneder blandt andet besøge beboerne i Mjølnerparken, Urbanplanen, Gjellerup, Horsens, Esbjerg og Aalborg Øst.

Ved kommunalvalget i 2009 brugte kun 37 pct. af indvandrerne deres stemmeret.

Özlem Cekic - folketingsmedlem for SF siden 2007, valgt i København er bl.a. sundhedsordfører og ligestillingsordfører. Hun er uddannet sygeplejerske og har kurdiske rødder.

Fatma Øktem - folketingsmedlem for Venstre siden 2011, valgt i Østjylland, er ligestillingsordfører. Hun er uddannet salgskonsulent og har tyrkiske rødder.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.