Fire mænd med afrikansk afstamning tog kvælertag på kvinde på bordel på Vesterbro. Bordellets ansatte har tidligere været udsat for vold og overfald

Centrum: Det var for at afkræve beskyttelsespenge, at fire unge mænd af afrikansk afstamning tirsdag aften overfaldt en kvinde på et bordel på Vesterbro 99.

Det stod klart onsdag, hvor politiet ledte efter de fire gerningsmænd, men uden at have afgørende spor at gå efter.

De fire gerningsmænd, som beskrives som somaliere eller af anden afrikansk afstamning, bankede tirsdag aften klokken 19.50 på døren til bordellet i kælderen til Vesterbro 99.

En 36-årig kvinde, som var på arbejde, åbnede og de fire mænd trængte ind. To af dem var bevæbnede med hver en kniv på cirka 10 centimeter, som de truede kvinden med.

Kvælertag på kvinden

For at sætte alvor bag deres trusler tog én af dem kvælertag på kvinden, samtidig med at de truede hende til at betale beskyttelsespenge.

- De sagde til kvinden, at de krævede at få penge hver måned, forklarer Jack Liedecke, der leder efterforskningen af sagen i voldssektionen i Fyns Politi.

Efter at have fremsat deres krav forlod de fire gerningsmænd bordellet og den 36-årige kvinde af udenlandsk afstamning uden udbytte.

Signalementerne af gerningsmændene, kvinden har givet, er sparsomt. Der er tale om fire unge mænd i alderen 20 til 22 år, cirka 170 til 180 centimeter høje, og de var muligvis iført noget træningstøj.

- Vores vurdering er, at hensigten har været at fremsætte krav om månedlig betaling i beskyttelsespenge, så de ville vende tilbage senere, siger Jack Liedecke.

Først klokken 23.38 blev overfaldet meldt til politiet af den chokerede kvinde, efter at hun var flygtet fra stedet.

Flere overfald på stedet

Det er langt fra første gang, bordellet på Vesterbro 99 har været udsat for røverier, overfald og anden uro.

Det er et af byens ældste bordeller, som ligger i kælderetagen til en almindelig beboelsesejendom ud til det trafikerede Vesterbro, hvor kun en lampe og et skilt med "Åbent" eller "Lukket" afslører, hvad der foregår i lokalerne.

Natten til lillejuleaften 2014 begik tre mænd groft røveri mod en kvinde på bordellet. De truede kvinden med, at hun ville blive slået ihjel, hvis hun ikke gav dem penge. Hun flygtede, og fik i nærheden hjælp af tre tilfældige mænd på vej hjem fra julefrokost. Den ene endte med at blive stukket ned med et knivstik i inderlåret.

Bordelrøveriet kostede to af mændene flere års fængsel, mens den tredje blev anbragt på en lukket institution for personer med vidtgående psykiske handicap på ubestemt tid.

Vidner efterlyses

Ved overfaldet tirsdag aften er politiets voldssektion i gang med at undersøge, om der er videoovervågning på bordellet, og om billederne eventuelt kan afsløre noget om gerningsmændene.

Alligevel vil politiet gerne høre fra vidner, som omkring 20-tiden tirsdag aften så de fire unge mænd med afrikanske udseende i nærheden af Vesterbro 99. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle

Fire mænd overfaldt kvinde på Odense-bordel