Organiseret hashhandel på Fyn optrevlet: To 50-årige mænd risikerer lange fængselsstraffe

Den ene af de to tiltalte mænd har ifølge politiet tjent omkring 124.000 kroner ved den ulovlige hashhandel. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Organiseret hashhandel på Fyn optrevlet: To 50-årige mænd risikerer lange fængselsstraffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To mænd har ifølge Fyns Politi haft centrale roller i et større salg af hash og skunk i Odense og omegn fra sidste sommer til midten af januar i år. Sagen skal for retten tirsdag.

I alt ti personer har ifølge politiet stået bag et omfattende salg af hash og skunk i Odense-området i en længere periode. To mænd, der begge er 50 år gamle, skal tirsdag for Retten i Odense, hvor de risikerer lange fængselsstraffe for deres andel i foretagendet i perioden 28. juli 2017 til den 15. januar.

Mens de andre otte personers sager kører særskilt, handler det på tirsdag om de to mænd.

Den ene skal i en periode på 86 dage have medvirket til den ulovlige virksomhed ved sammen med en anden person at have stået for opbevaring og klargøring af hashen og skunken, som blev sendt af sted i salgsportioner til en udbringningsbil.

Bilen blev blandt andet bemandet af den anden tiltalte 50-årige, som skal have været med i hashhandlen i 113 dage, hvor han stod for selve salget til kunderne.

Begge er tiltalt for i forening med andre - under særligt skærpende omstændigheder og mod et betydeligt vederlag - at have foretaget organiseret handel med hash og skunk til et betydeligt antal personer. En overtrædelse af straffelovens paragraf 191, hvor strafferammen er op til ti års fængsel.

Tiltalen mod mændene
De to mænd er tiltalt for at overtræde straffelovens paragraf 191, som siger:Den, som i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag eller under andre særligt skærpende omstændigheder overdrager euforiserende stoffer, straffes med fængsel indtil 10 år.

Påstand om udvisning

Den tiltalte, som solgte hashen og skunken til kunderne sammen med fire andre, har angiveligt tjent mindst 124.300 kroner på at sælge i omegenen af 22,6 kg hash og 1,7 kg skunk. Anklageren går efter at få konfiskeret fortjenesten sammen med 2000 kroner i kontanter og en mindre mængde hash.

Det er uvist, hvad den anden mand har tjent på at tage sig af opbevaring og klargøring, men han vurderes at have haft med cirka 17,2 kg hash og 1,3 kg skunk at gøre. Anklagemyndigheden vil sandsynligvis bede retten om at udvise ham fra landet, hvis han skulle blive fundet skyldig, fremgår det af anklageskriftet.

Fra ham vil anklagemyndigheden desuden have konfiskeret 8,9 gram hash og 24,3 gram skunk samt en Samsung mobiltelefon.

Du kan følge sagen på Fyens.dk tirsdag.

Organiseret hashhandel på Fyn optrevlet: To 50-årige mænd risikerer lange fængselsstraffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce