Opråb til politikerne: Stop med at bruge Vollsmose som politisk kampplads

Politikerne i Odense Byråd skal holde op med at bruge Vollsmose som politisk kampplads, mener direktørerne i de to boligorganisationer. Foto: Nils Svalebøg

Opråb til politikerne: Stop med at bruge Vollsmose som politisk kampplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vis I vil Vollsmose, lyder det fra direktørerne i Civica og FAB, der efterlyser langsigtede og forpligtende politiske aftaler om den udskældte bydel.

Venstres fire forslag til, hvordan man udvikler Vollsmose i fremtiden, fik mandag i denne uge en hård medfart af de to store boligforeninger Civica og FAB. De to foreninger slog i en fælles pressemeddelelse fast, at flere af forslagene i foreningernes øjne ikke har gang på jord.

Samtidig efterlyste direktørerne i Civica og FAG en bred politisk aftale om bydelens fremtid, som man har i både Aarhus og Aalborg.

For godt nok er der lavet en infrastukturplan, nogle helhedsplaner og et kommunalt program, der handler om de sociale indsatser, men et større politisk visionsarbejde mangler, mener de to direktører.

- Vollsmose ligger som et politisk åbent sår eller en kamparena, som man altid kan slås om. Hver gang der skal laves en budgetaftale, eller når der kommer en oversvømmelse eller andet, så kan man altid finansiere tingene med penge fra Vollsmose. Vi efterlyser i stedet en fælles langtidsholdbar, politisk aftale. Vi ordner jo ikke problemerne i Vollsmose over natten, så der er brug for at have det lange lys på, påpeger direktør Jens Pilholm fra Civica.

Jacob Michaelsen, der er direktør i Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, er enig.

- Det, man har i eksempelvis Aarhus, og som vi mangler i Odense, er, en bred politisk enighed om retningen for Vollsmose og et politisk organ, der mødes på linje med et politisk udvalg og udstikker retningen for, hvad man vil med bydelen, siger han.

Anderledes i Aarhus

I Vollsmose findes Vollsmosesekretariatet, og der findes også en Vollsmose bestyrelse, hvor repræsentanter fra kommunen, boligorganisationerne og beboerdemokratiet sidder. Fra kommunen er det imidlertid embedsmændene og ikke politikerne, der er repræsenteret, og det er et problem, siger direktørerne fra boligorganisationerne:

- Direktører fra kommunen agerer jo typisk ud fra en politisk dagsorden. Hvis der er en politisk uenighed i byrådet, så stopper embedsværket jo naturligt nok også op. I Aalborg og Aarhus diskuterer man ikke længere, om man skal gøre noget, men mere om detaljerne i, hvordan man gør noget, siger Jacob Michaelsen.

Både han og Jens Pilholm peger på, at private investorer har brug for tryghed i deres investeringer.

- Forudsætningen for at få private investorer ind i sådan en bydel er politisk konsensus. I Aarhus har man tydeligt signaleret, at man vil projektet i Gellerup blandt andet ved at bygge en ny forvaltning i bydelen med 1000 arbejdspladser. Man bygger desuden en del nye ungdomsboliger. Man kan dårligt sende skarpere signal fra kommunens side, konstaterer Jens Pilholm.

Opråb til politikerne: Stop med at bruge Vollsmose som politisk kampplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce