Oplæg: Flere børnehaver med samme leder


Oplæg: Flere børnehaver med samme leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STRUKTUR: Fremover skal fem-seks børnehaver ledes af én person for at spare penge

ODENSE: I fremtiden vil en del af leder-kontorerne i Odenses børnehaver stå tomme.

Et oplæg fra Børn- og Ungeforvaltningen lægger i hvert fald op til, at der skal være langt færre børnehaveledere end i dag.

I stedet for at have en leder i hver børnehave, vil der i fremtiden være en overordnet leder for fem-seks institutioner i samme område.

På den måde vil man spare seks millioner kroner. Dels ved at færre skal bruge tid på møder og planlægning og dels ved at få stordriftsfordele i forhold til økonomistyring og administration.

- Tanken er at tage noget af adminstrationen væk og i stedet lade pædagogerne koncentrere sig om det, de er gode til: At lave god børnepasning, siger rådmand Søren Thorsager (S).

Færre bestyrelser

Han mener ikke, ændringerne vil påvirke det enkelte barns hverdag i en børnehave.

Ifølge oplægget skal der ikke være brugerbestyrelser i hver eneste institution, men kun én for hele området med 5-6 institutioner. Til gengæld vil der så være forældreråd i den enkelte institution.

- Jeg vil ikke være med til at forældre får mindre indflydelse på deres børns hverdag i daginstitutionen, så det er et vigtigt punkt at kigge nærmere på og sikre, at forældrene fortsat bliver hørt, siger Søren Thorsager (S).

Dele-pædagog?

Randi Bossen, der repræsenterer forældrene gennem det såkaldte formandsudvalg er positiv over for strukturplanerne.

- Vi er trætte af at tale om besparelser og vil hellere se på muligheder, og jeg tror det giver nogle muligheder. Man kunne forestille sig, at flere børnehaver kunne deles om en pædagog med særlige evner - for eksempel en musikpædagog, siger hun.

Randi Bossen mener også, at forældrenes indflydelse kan bevares i den nye struktur.

- I dag er der i forvejen meget forskel på hvor stor indflydelse forældrene har. Det handler mest om at have en god leder, der prioriterer det, siger Randi Bossen.

Pædagoger vil med

Pædagogernes fagforbund, BUPL, er også umiddelbart positiv over for at kigge på ledelses-strukturen.

- Vi er kede af, at indgangs-vinklen er besparelser, men vi vil gerne i dialog med kommunen og sikre, at vi styrker den pædagogiske dagligdag. Hvis vi skal kigge på ledelsesstrukturen, så vil vi gerne være med og se på, hvordan det kan forbedre kvaliteten i pasningstilbudene. Hvis en organisatorisk ændring kan sikre bedre pædagogiske arbejdspladser, så er vi med på det, siger formanden for BUPL på Fyn, Lars Søgaard Jensen.

Oplægget til ny struktur åbner mulighed for at en leder for en gruppe børnehaver også kan være leder for dagplejere i samme område og muligvis kan skolen i et område også inddrages i strukturen. Det vil formentlig komme til at afhænge af lokale forhold og især gøre sig gældende i yderområder i kommunen.

- Det er alt sammen noget, vi skal bruge tid på at diskutere nu. Vi har ikke lagt os fast på noget endnu.Nu glæder vi os til at høre de mange gode ideer til planerne, siger Søren Thorsager (S).

Oplæg: Flere børnehaver med samme leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce