Opera-toner får farver og figurer

Odense Symfoniorkester har tidligere haft held med at invitere børn til klassisk koncert - børnene blev bl.a. beordret til at lægge sig ned, med hver sit tegnepapir - og så ellers lytte til musikken. Og det blev en succes.
Foto: John Fredy

Opera-toner får farver og figurer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnene inviteres med til Opera på Engen

ODENSE: Opera på Engen er ikke mere forbeholdt voksne.

Børnene inviteres med til open air-koncert søndag den 17. august i Fruens Bøge.

Odense Symfoniorkester sæsonstarter i Odense med 5. udgave af Opera på Engen - en gratis begivenhed, der plejer at samle omkring 10.000 mennesker ved picnicborde og på tæpper i det grønne.

- Vi samarbejder for første gang med Børnekulturhuset Fyrtøjet, der iscenesætter en børne-event, mens musikken spiller, siger Karen Skriver Zarganis, BørneUngeMedarbejder ved Odense Symfoniorkester.

Meningen er så, at børnene kan lege med de kreative sanser, mens musikken spiller.
Foto: John Fredy

Inspireres af tonerne

Der opsættes et otte meter bredt og 1½ meter højt banner til højre for scenen, mod skoven, og ideen er så, at børnene skal lade sig inspirere af de toner, de hører fra scenen - skrevet af Wagner, Verdi og Puccini. Og så kan publikum følge med i værkets tilbliven.

En halv time før dirigenten Alfred Eschwé fra Wien, slår tonen an, kan børnene tilmelde sig det store malergilde.

Børn på otte år og nedefter skal overvåges af voksne.

Instruktører fra Fyrtøjet er klar med forklæder, pensler, maling og pædagogisk vejledning, og de skal sammen med børnene male et bagtæppe, der måske en dag kan fylde væggen bag symfoniorkestret. Det hører ikke til de mest spændende.

Det færdige værk udstilles i koncerthuset lørdag den 30. august i forbindelse med en børnevenlig familiekoncert med symfoniorkestret, der den dag har Christine Skou som solist - blandt børn kendt som Karla fra Kaj og Andrea.

Derefter får opera-kunsten plads i børnekulturhuset.

Tegneseriekonkurrence

- Vil børnene hellere sidde trygt hos familien på tæpper eller ved picnicborde, så kan de hygge sig med et tegne- og opgavehæfte, som symfoniorkestret udgiver i dagens anledning takket være gavmilde sponsorer, siger Karen Skriver Zarganis.

Der er en tegne-, en fortælle- og en tegneserie-konkurrence og hovedpræmien i alle kategorier er en tur for hele klassen til Børnekulturhuset Fyrtøjet.

Opgavehæftet og en æske farveblyanter kan afhentes i Engens malerværksted - kvit og frit - fra kl. 16.00. Koncerten begynder kl. 16.30.

Opera-toner får farver og figurer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce