Ondt i livet: Dobbelt så mange unge søger rådgivning

Frederikke Klitgaard på 21 år er en af de cirka 40 frivillige, som arbejder på Headspace i Odense. Det giver hende også erfaring til hendes psykologistudie. Foto: Vibeke Volder

Ondt i livet: Dobbelt så mange unge søger rådgivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er gratis og anonymt. Flere unge tager en uforpligtende snak om deres problemer med de frivillige hos Headspace i Odense.

De frivillige har nok at se til på Jernbanegade 3 midt i byen, hvor Headspace Odense holder til. Her kan unge gå direkte ind fra gaden og få rådgivning og hjælp til at løse deres problemer, hvad end det måtte være. Og flere og flere benytter sig af det gratis og anonyme tilbud.

Sidste år var 695 unge forbi Headspace i Odense, men på bare de fire første måneder af 2018 har flere end 500 unge fået hjælp. Hvis udviklingen fortsætter resten af året, er antallet af unge, der søger hjælp hos Headspace, mere end fordoblet.

Headspace
Headspace er et tilbud om rådgivning til unge mellem 12 og 25 år. Headspace har afdelinger i mange byer herunder Odense og er i høj grad baseret på frivillige kræfter.Ingen problemer er for store eller for små, og der er ingen ventetid. Man kan gå direkte ind fra gaden, hvis man har brug for én at snakke med.

Headspace samarbejder med Odense Kommune, og derfor kan Headspace være en indgang til yderligere hjælp, hvis der er behov for det.

I Odense er der tre medarbejdere fra Headspace, to projektansatte og et par medarbejdere fra Odense Kommune og Region Syddanmark. Herudover er der omkring 40 frivillige.

Headspace Odense har åbent mandag-torsdag fra klokken 11-18.

Behov for Headspace

Den stigende interesse kan også mærkes på dagligdagen, fortæller Centerchef i Headspace Odense Sebastian Gjerlufsen.

- Flere kommer ind af døren, telefonerne ringer oftere, og der tikker flere sms'er ind, siger han.

- Det er fedt, forstået på den måde, at det viser, at der er behov for os. Men det er selvfølgelig trist, at der er en stigning i antallet af sårbare unge, mener Sebastian Gjerlufsen og peger på netop dét, som en af forklaringerne bag travlheden på Headspace.

Et fristed

En anden forklaring er ifølge centerchefen det øgede kendskab til tilbuddet blandt de unge.

- Vi har stort fokus på at komme ud. Vi er for eksempel meget ude på skoler og institutioner for at fortælle unge om tilbuddet.

Sebastian Gjerlufsen fortæller også, at Headspace arbejder med at udbrede kendskabet til fagfolk såsom lærere, pædagoger og SSP-medarbejdere.

- En tredje forklaring kan være, at de unge bliver mødt i øjenhøjde og anonymt. Det er i hvert fald det, vi hører fra de unge. Nogle siger, at de ser Headspace som et fristed. Vi er ikke en klub eller et værested, men vi et sted, hvor unge føler sig trygge, og det tiltaler mange.

Fokus på kurven

I dag har Headspace kræfter nok til at håndtere de mange unge, men der er fokus på udviklingen, lyder det.

- Vi er opmærksomme på, at kurven er stigende, og vi har oplevet et lille frafald af frivillige, så vi er nede på omkring 40 nu. Men det er meget normalt hen over sommeren, hvor folk bliver færdige med deres uddannelse, fortæller Sebastian Gjerlufsen.

Løsningen er mere struktur, fortæller han, så unge fortsat kan gå ind direkte fra gaden uden en aftale.

- Lige nu har vi kapacitet til at følge med udviklingen, og vi har også kapacitet til lidt mere. Men vi kan altid bruge flere frivillige, siger han.

Ondt i livet: Dobbelt så mange unge søger rådgivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce