Omstridt vej i Åsum genåbnes


Omstridt vej i Åsum genåbnes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TRAFIK: Ja til almindelig kørsel på Staupudevej, og der laves mini-rundkørsel i Åsum

ÅSUM: Nogle vil græde, andre vil le, men nu ligger det fast, at den omstridte Staupudevej igen åbnes for almindelig færdsel.

Samtidig laves der i løbet af foråret en mini-rundkørsel i krydset Åsum Bygade og Staupudevej. Den skal sørge for, at bilisterne sætter hastigheden ned.

Forsøget med at lukke Staupudevej for gennemgående kørsel begyndte efter sommerferien og har i den grad sat sindene i bevægelse.

Vrede og glæde

Mange har været vrede over, at de blev sendt ud på en lang omkørsel for at komme til og fra arbejde, og andre har været glade for, at de nu kunne færdes mere sikkert på veje, der ikke er beregnet til store mængder af trafik.

- Det er en sag, hvor vi ikke kan gøre alle tilfredse, konstaterer rådmand Søren Møller (K), der har et enigt Miljø- og Teknikudvalg i ryggen.

- Forsøget er som sådan slut. Der er dog ikke sat dato på, hvornår vejen genåbnes. Vores forventninger er, at mini-rundkørslen vil betyde, at bilisterne sætter hastigheden betragteligt ned, siger han.
Dødt løb
Der er næsten dødt løb blandt de Åsum-borgere, der har deltaget i en undersøgelse.

50: Staupudevej skal holdes lukket som nu.

63: Staupudevej skal åbnes som før.

21: Yderligere trafiksanering på Staupudevej og Lunden.

47: Andet (heraf 27 ønsker om trafiksanering eller cykelstier).

Så hurtigt som muligt

Udvalgets næstformand, Lars Chr. Lilleholt (V) mener, at vejen skal åbnes så hurtigt som muligt, uafhængig af hvornår mini-rundkørslen bliver færdig.

- Det er en afgørende færdselsåre både for beboerne i dét område af Odense og for erhvervslivet, siger han.

Trafik-problemerne i Åsum er nærmest en tre-trins raket.

Otte ud af 10 biler, der kører nord-syd gennem landsbyen, er gennemkørende. Knap 5000 biler kører på Staupudevej i døgnet.

Når amtets Ring 3 om et år åbnes frem til Nyborgvej, ventes trafikmængden at stige til 8000 biler.

Når Ring 3 bliver færdig i den anden ende, ved Kertemindevej, ventes antallet af biler at falde til 2500 i døgnet.

Politiet stoppede 300

Forsøget har som ventet fjernet det meste af biltrafikken på Staupudevej samt en tredjedel på Åsum Bygade. Hastighederne er fortsat høje, ikke mindst i relation til at der hverken er fortove eller cykelstier, hedder det i et notat til politikerne.

Politiet har i forsøgsperioden skrevet rapport på 300, der overtrådte forbudet om gennemkørsel, men hvis kontrollen blev intensiveret, ville tallet blive noget højere, lyder vurderingen.

Lukningen af Staupudevej giver også dønninger uden for Odense. Langeskov Kommune vil meget gerne have vejen genåbnet, fordi lukningen har betydet stigende trafik foran Marslev Skole.

Omstridt vej i Åsum genåbnes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce